economia

Endesa inverteix 2,1 MEUR en l'automatització de la xarxa elèctrica de Tarragona

La companyia ha instal·lat 162 nous telecomandaments durant el 2018

per Redacció , 25 de febrer de 2019 a les 10:18 |
Instal·lacions elèctriques d'Endesa a Tarragona | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha instal·lat durant el 2018 un total de 162 nous telecomandaments en infraestructures elèctriques de Tarragona, uns nous sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Des de la companyia apunten que això permet reduir el temps de resposta en cas d’incidències i s’assegura la continuïtat i qualitat del subministrament elèctric a la comarca.

Aquesta inversió, que s'emmarca en el seu Gran Pla de Qualitat i que té la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha estat de 2,1 milions d'euros.


Els telecomandaments permeten que des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona es pugui accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.

El Centre de Control rep informació des de l'aparell que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. Això suposa un estalvi de temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, més de 290.000 de forma directa, i indirectament tota la comarca.


Cabines de nova tecnologia

Endesa també substituït, en 36 instal·lacions, els elements de maniobra convencionals per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquests nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment perquè el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. Alhora, el material conté propietats dielèctriques, fet que impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química.

 

Participació