conflicte laboral

El Síndic emplaça l'Ajuntament a readmetre els funcionaris interins acomiadats del Museu d'Història

Considera que els afectats tenen raó en la seva denúncia

per Jonathan Oca , Tarragona , 22 de febrer de 2019 a les 12:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges ja ha donat resposta a la consulta dels 25 funcionaris interins acomiadats del Museu d'Història de Tarragona (MHT). L'òrgan manifesta que després d'analitzar la documentació que els van fer arribar, i un cop estudiat el cas, l'Ajuntament de Tarragona ha d'adoptar "les mesures oportunes per restablir els funcionaris interins per vacant" que van ser cessats el 30 de setembre de 2018. Ara bé, segons el document, només a sis dels 25 treballadors que van fer fora. 

A banda, el síndic ha informat als afectats per l'acomiadament que "he demanat a l’administració que m’informi de les mesures que s’adoptaran sobre el cas" i afegeix que "un cop conegui la seva decisió, us mantindré al corrent de les meves actuacions".


El cas dels funcionaris interins va arribar al Síndic de Greuges després que els afectats considerin que el seu acomiadament és "improcedent" i per tant, "il·legal".

Cal recordar que aquest va ser el pas posterior a la presentació d'un recurs de reposició a l'Ajuntament de Tarragona, després que la reunió del 24 d'octubre amb la consellera de Recursos Humans, Ivana Martínez, fos "nefasta" perquè el consistori manté que un informe del secretari municipal assegura que no hi ha cap irregularitat en el seu acomiadament.

 

Participació