seguretat i formació

Repsol instal·la una planta química industrial per a l’Escola de Factors Humans

La companyia ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat

per Repsol, 18 de febrer de 2019 a les 10:26 |
Acord ente Repsol i l'Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat per a l'Escola de Factors Humans | Repsol
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Repsol ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat, per tal de tirar endavant l’Escola de Factors Humans que es va inaugurar el divendres passat. Es tracta d’un centre pioner per a la promoció de la cultura de la seguretat, així com del foment de comportaments segurs que minimitzin l’error humà. Aquesta escola també busca l’adquisició de competències relacionades amb la identificació i percepció del risc, la comunicació efectiva i el treball en equip, entre d’altres. 

El conveni signat estableix la cessió, per part de Repsol, d’una planta química industrial que disposa de reactors, vàlvules, canonades, instruments i tot un seguit d’altres elements comuns a aquest tipus d’instal·lacions. Aquesta instal·lació, que s’ha emplaçat als terrenys que hi ha a tocar del Parc Químic del Polígon Nord, servirà com a espai de formació per als usuaris de l’Escola de Factors Humans. El centre formatiu ofereix la possibilitat d’ampliació en funció de la demanada que es generi entre les empreses del sector. 


Les empreses que formen part de l’Associació d’Empreses Parc Químic de Seguretat de Tarragona podran fer ús d’aquesta instal·lació que té diferents objectius didàctics com per exemple, el desenvolupament d’exercicis pràctics amb les mesures de seguretat adequades, la identificació d’anomalies no adequades als millors estàndards de l’empresa, o l’avaluació de condicions de risc i la seva minimització o eliminació.

 

Participació