abusos sexuals

Bargalló visita l'escola de Cabra del Camp, on es va denunciar l'actitud de mossèn Font

El conseller d’Educació visita el col·legi i manté una reunió interna amb professors i autoritats locals

per Redacció , 12 de febrer de 2019 a les 16:59 |
Reunió a l'escola rural de Cabra del Camp, amb el conseller d'Educació, autoritats territorials i el director del col·legi. | ACN
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha traslladat el seu suport al professorat de l'escola de Cabra del Camp (Alt Camp), després que es fes pública l'etapa en què mossèn Josep Maria Font, investigat per suposats abusos a menors i apartat per l'Arquebisbat de Tarragona, hi fes de professor de religió durant uns anys, fins que va ser expulsat l'any 2011.

Bargalló ha aprofitat la seva visita a Tarragona per apropar-se a aquesta escola rural, actualment amb 44 alumnes i quatre professors fixes. S'ha reunit amb l'equip directiu i autoritats del territori per fer-los saber que no estan sols i que tenen el Govern al seu costat. Bargalló, que fa uns dies va reconèixer que en el seu moment el departament no va comunicar aquest cas als Mossos, ha declinat aquest dimarts fer declaracions sobre el tema.


A part de valorar com va actuar l'escola en el seu moment i d'oferir l'ajut que convingui per encarar aquest tema, durant la reunió, que s'ha allargat més d'una hora, el conseller també s'ha interessat pel funcionament d'aquest col·legi públic, que forma part d'una ZER integrada per cinc escoles de l'Alt Camp. Així, s'han posat sobre la taula algunes de les necessitats de l'escola, remodelada l'any 2009 i inaugurada per l'exconseller Ernest Maragall, com ara en matèria de transport o del menjador escolar -amb un únic monitor per atendre gairebé una vintena de nens-, coincidint a més que el Govern vol canviar la normativa, amb el nou decret dels menjadors escolars.

 

 

Participació