prostitució

Reclamen a l'Ajuntament que no col·labori amb mitjans que es lucren amb anuncis de prostitució

Arga Sentís i Beatriz Pérez recorden que el ple municipal va aprovar l'any 2016 una moció contra l'explotació sexual i que no ha mogut un dit per complir els acords

per Jonathan Oca, 12 de febrer de 2019 a les 15:16 |
Beatriz Pérez i Arga Sentís mostrant anuncis de prostitució publicats en un diari de la ciutat | Jonathan Oca
Arga Sentís i Beatriz Pérez reclamen a l'Ajuntament de Tarragona que els digui si ha complert alguns dels acords que es va aprovar en el plenari, ja fa gairebé dos anys, sobre la prostitució. La portaveu d'ICV i la consellera no adscrita, respectivament, manifesten que el consistori no ha portat a terme cap acció des que es va declarar ciutat lliure del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

Les conselleres recorden que la moció no va ser presentada per algun partit de l'oposició, sinó que va ser el mateix PSC qui la va posar sobre taula. Alhora, apunten que en el plenari celebrat l'abril del 2016 es va aprovar amb els vots a favor dels socialistes, PP, ICV, CiU (encara no es deia PDECat) i UDC (encara no havia canviat a UpA).

La moció es basava en vuit acords, dels quals no se n'hauria complert cap. Sentís ha destacat que almenys un es podia portar a terme "amb voluntat política". L'ecosocialista ha recalcat que l'Ajuntament es va comprometre a dissenyar una campanya periòdica per sensibilitzar i convèncer a la població que la prostitució "és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones". Unes campanyes, que segons Sentís, no s'han dissenyat ni executat.

Sentís i Pérez consideren també que és una "absoluta vergonya" que els taxis portin publicitat d'explotació sexual de dones i consideren que això es podria aturar i demana al consistori que trenqui la col·laboració -publicitat institucional i subvencions- amb aquells mitjans de comunicació que es lucrin dels anuncis de prostitució.

Les conselleres demanen als partits polítics que també facin un gest i que es comprometin a no publicar anuncis almenys durant la campanya electoral en els mitjans que, com s'ha apuntat abans, guanyin diners amb anuncis de prostitució.

La seva reivindicació, han assegurat en una roda de premsa, que no fa referència a la feina que s'està fent des de Polítiques socials o des de Serveis Socials perquè els consta que ja es fan coses, a més, reclamen que se'n destini una dotació pressupostària més alta.

Les dues conselleres a l'oposició demanaran explicacions a la propera junta de portaveus que tindrà lloc abans del ple de divendres.

 

Participació