eleccions municipals 2019

Ballesteros recorda als independentistes que «una negociació sempre va acompanyada d'una cessió»

L'alcalde de Tarragona lloa els candidats socialistes de la Catalunya interior perquè "estan un ambient molt complicat, causat per l'independentisme radical"

per Jonathan Oca, Tarragona , 10 de febrer de 2019 a les 21:40 |
Josep Fèlix Ballesteros, alcaldable del PSC, durant l'acte al Teatret del Serrallo | Jonathan Oca
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat presentat com a alcaldable en acte al Teatret del Serrallo pel ministre de Foment, José Luis Ábalos, i pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Després del parlament dels dos pesos pesants dels socialistes, Ballesteros ha seguit la seva estela i ha retirat que per desencallar la situació política a Catalunya i a l'estat espanyol cal més "diàleg, negociació, proposta i pacte".

En aquest sentit, el batlle ha recordat als polítics independentistes que «una negociació sempre va acompanyada d'una cessió», ja que "aquest és l'únic camí per trobar solucions".


Per altra banda, Ballesteros ha lloat la tasca del PSC i del PSOE i als seus representants, sobretot als alcaldes socialistes que governen a la Catalunya interior o que presenten candidatures, ja que "són les que més pateixen" perquè "estan un ambient molt complicat causat per l'independentisme radical".

Ballesteros considera que aquests candidats són uns valents que aposten per la "coherència i tolerància en presentar-se, quan els pinten les seves cases i els seus cotxes, i els seus fills arriben a casa plorant perquè els han dit que són uns traïdors".
 

Josep Fèlix Ballesteros i el ministre José Luis Ábalos a Tarragona Foto: Jonathan Oca


Un govern amic a Madrid


Ballesteros ha remarcat sobre Ábalos que és el primer ministre "en més de 10 anys a qui no he d'explicar què és el corredor mediterrani". A banda, ha recordat i celebrat que a Madrid "hi tenim un govern amic" que d'ençà que va arribar al poder ha estat capaç de tirar endavant el tema cabdal per a les indústries de Tarragona, les químiques sobretot, com són les xarxes tancades.

L'alcaldable s'ha permès el luxe d'explicar un acudit sobre Cs i PP, el qual ha fet riure Miquel Iceta i José Luis Ábalos. El batlle també ha carregat contra els partits que "competeixen per estar més a la dreta" i que es concentraven a Colón per "una España grande y libre" quan "jo el que vull és una Espanya diversa, generosa i que afavoreixi la llibertat".

L'acte al Teatret també ha servit per a presentar la resta d'alcaldables socialistes al Camp de Tarragona de cara a les eleccions del maig d'enguany.

 

Participació