política

El Homrani destaca que el capital humà és clau per a les empreses i que cal més formació professional

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies denuncia que les empreses catalanes no juguen en igualtat de condicions pel que fa al preu de l'energia

per Jonathan Oca , Tarragona , 8 de febrer de 2019 a les 20:11 |
Reunió entre el conseller El Homrani i l'AEQT | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat que el Govern és conscient que "un dels aspectes que més afecten, sobretot quan fem referència a les grans empreses, és el preu de l'energia" i per aquest motiu considera que "hem de denunciar que no hi ha igualtat de condicions, ni a nivell europeu ni a nivell estatal". Pel conseller, aquest fet "no és raonable" i ha destacat que fa temps que es treballa en la implantació de les xarxes tancades, una iniciativa que va néixer del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona.

El Homrani ha fet aquestes declaracions abans de reunir-se amb l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT). En aquesta trobada, segons el conseller, es posava damunt la taula diferents punts que preocupen a les empreses del territori. L'AEQT és "un model i exemple de teixit industrial" que mostra "la importància de ser matriu per generar ocupació i d'alta qualitat, un dels aspectes més que ens preocupa". En aquest sentit, ha expressat que la formació professional s'ha de tenir molt en compte i que cal treballar per a poder cobrir la demanda de les empreses, les quals compten amb "el capital humà" que "és clau".


Segons El Homrani, la millor manera per donar resposta al teixit industrial és que la gent tingui una bona qualificació i amb una capacitat de reciclatge perquè "les empreses necessiten innovar i els treballadors s'han d'adaptar a les innovacions".

A tot això, cal recordar que l'AEQT s'integrarà a un grup de treball que redactarà el reglament de les xarxes tancades.

 

Participació