successos

VÍDEO L'abocament des d'un vaixell, possible origen de les boles de polietilè de la Pineda

L'ACA va dur a terme una inspecció sobre el terreny en el lloc dels fets

per Redacció , 8 de febrer de 2019 a les 15:22 |

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en resposta a la consulta de Vila-seca en Comú relativa a l'aparició de milions de boles de plàstic a la platja de la Pineda ha informat que, en data 29/01/2019, es va dur a terme una inspecció sobre el terreny en el lloc dels fets.


L'inspector de la Generalitat va confirmar la presència d'una gran quantitat d'esferes, aparentment de polietilè (granza), distribuïdes per tota la platja de la Pineda. Ocupen més o menys tota la superfície vertical de la platja, des de la zona de trencants fins a les dunes.

Segons l'ACA, el fet que no hagi plogut en els darrers dies, conjuntament amb la distribució horitzontal i vertical del plàstic, fa presumir que l'origen podria haver estat un abocament des d'algun vaixell, en el mar.

En aquest sentit, des de l'ACA estan valorant si és adient informar a l'organisme competent en navegació marítima, perquè pugui dur a terme les actuacions oportunes. Per la seva banda, Vila-seca en Comú exigeixen que s'informi l'organisme competent en navegació marítima per iniciar les investigacions pertinents atès que consideren que aquest desastre mediambiental no pot quedar impune.

 

Participació