abusos

Convoquen una manifestació contra els abusos davant de l'Arquebisbat: «Prou corbs amb sotana!»

Tindrà lloc aquest dissabte, a les 11.30 h, al Pla de Palau i sota el lema #LaCanallNoEsToca

per Redacció, 7 de febrer de 2019 a les 17:42 |
Aquest dissabte es preveu que hi hagi força activat al Pla de Palau, almenys durant el matí. A través de les xarxes socials està agafant força la convocatòria d'una manifestació davant de l'Arquebisbat de Tarragona. Aquesta acció reivindicativa, sota el lema "La canalla no es toca", arriba després que aquesta setmana hagin sortit a la llum els casos de presumptes abusos a menors per part dels rectors de Constantí i la Canonja, Xavier Morell, i també d'Arbeca, Josep Maria Font. A banda, del cas d'abusos que va destacar Joan Maria Ramon per part del mossèn Pere Llagostera que havien passat durant els anys 70.

La manifestació, convocada per "una tarragonina emprenyada" arrencarà a les 11.30 h i tindrà lloc a les portes de l'Arquebisbat de Tarragona, on també es protestarà per les paraules de l'arquebisbe Jaume Pujol i que han aixecat molta polseguera. L'arquebisbe va apuntar que els rectors de Constantí i Arbeca "no són uns desgraciats, han pogut tenir els seus errors o faltes, però no són tan greus com per dir que han de ser secularitzats". En aquest sentit, va afegir que les accions d'alguns religiosos, com els abusos, poden ser a causa "d'un mal moment" dels mossens.


​L'arquebisbe va treure ferro a les acusacions dient que el fet que una persona estigui "obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa" i el "mal moment", n'és una altra
 

 

Participació