política

ERC, sobre l'estació a Battestini: «No fan un informe ambiental perquè seria demolidor»

Pau Ricomà rebutja que s'ubiqui al centre un dipòsit d'autobusos i que hi hagi "activitat poligonal"

per Jonathan Oca, Tarragona | 7 de febrer de 2019 a les 16:41 |
Pau Ricomà (al centre) acompanyat de Mònica Alabart i Xavi Puig a Battestini | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu d'ERC ha reiterat un cop més que el grup municipal s'oposa a l'estació intermodal a Battestini que té entre cella i cella, i que tirarà endavant, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Pau Ricomà defensa que no es pot permetre que s'instal·li un aparcament d'autobusos permanent al centre, precisament en el punt on "hi ha més índex de contaminació per CO2 de la ciutat".

El republicà considera que aquesta "ocurrència" del socialista suposarà que hi hagi "activitat poligonal" i que a les 6 del matí els motors dels autobusos comencin a rugir i a emetre fums sense parar. Ricomà defensa que la idea de Ballesteros és un "disbarat" perquè totes les ciutats tenen les cotxeres als polígons industrials i no al centre, com pretén el socialista. I recorda que les tasques de manteniment o neteja es fan durant la nit, i per tant, generarà molèsties i malestar per als veïns del centre, "que ja està prou degradat". Amb la construcció d'aquesta estació, "els veïns de l'Eixample tindran un futur gris i avorrit", ha sentenciat.


Per altra banda, Ricomà denuncia que des del consistori no s'ha fet l'informe ambiental que analitzi la situació amb la instal·lació de l'estació a Battestini perquè "seria demolidor" i no els interessa.

Per tot plegat, el portaveu republicà afirma que la ciutat no necessita aquest aparcament de busos, sinó que el que cal és millorar de les freqüències i les connexions de les línies de l'EMT perquè "no pot ser que triguem una hora per fer el trajecte en bus entre Bonavista i Sant Pere i Sant Pau" i ha afegit que "es triga el mateix en anar d'un barri a un altre que anar fins a Barcelona amb tren".


Ricomà també ha manifestat que aquesta estació serà una "nova barrera" per al Parc de la Ciutat, el qual s'ha de potenciar i no amagar, apunta.

Begoña Floria respon a ERC


La portaveu del govern municipal i presidenta de l'EMT, Begoña Floria, ha emès un comunicat en el qual carrega contra ERC. En el text, apunta que "haurien de saber que el principal focus de contaminació atmosfèrica a les ciutats és la provocada pels desplaçaments que es fan en vehicle privat i que el projecte que impulsem pel transport públic municipal de la ciutat té com a principal objectiu reduir les emissions".

A més, recorda que Battestini es convertirà en un punt d'intercanviador de línies que "ens permetrà disposar d'un servei més eficient, estalviant recorreguts i reduint el trànsit de busos pel centre de la ciutat". La presidenta de l'EMT també apunta que amb aquesta estació el transport públic "es convertirà en una alternativa sostenible i econòmica al vehicle privat".

 

Participació