Abusos

El rector d'Arbeca demana disculpes i agraeix la «confiança dipositada» per l'arquebisbe

Josep Maria Font deixa les parròquies després de confimar-se que va ser investigat per presumptes abusos a menors

per Redacció, 6 de febrer de 2019 a les 11:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El rector d'Arbeca (les Garrigues), Josep Maria Font, ha demanat "disculpes a totes les persones" a les quals hagi pogut "ofendre o decebre" després que l'Arquebisbat de Barcelona hagi confirmat que és un dels dos investigats pel Vaticà per presumptes abusos a menors.

En un breu comunicat, el mossèn ha confirmat el seu relleu al capdavant de les parròquies que estaven al seu càrrec, d'acord amb l'arquebisbe de Tarragona. El religiós és fill de Constantí i va ser denunciat entre el juny del 2015 i el novembre del 2016 "per presumptes tocaments a menors amb finalitat libidinosa", segons l'Arquebisbat. Font ha agraït la "confiança dipositada" en ell per part de l'arquebisbe, Jaume Pujol.


Font estava a càrrec de les parròquies de Sant Jaume d'Apòstol d'Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Sant Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona.

El mossèn va ha lamentat "profundament" la situació i ha demanat "disculpes a totes les persones" que hagi "ofès o decebut".


D'acord amb els protocols del Vaticà, es va ordenar una investigació prèvia dels fets i es va informar del resultat a la Congregació per a la Doctrina de la Fe. En el seu cas, es van adoptar "mesures disciplinàries proporcionades als fets provats" que des de l'arquebisbat no s'han volgut detallar.

COMUNICAT DE MN. JOSEP M. FONT SOLÉ


Davant les notícies publicades en els mitjans de comunicació vers la meva persona i d’acord amb el Sr. Arquebisbe i en bé de les parròquies on estic exercint el meu ministeri, he demanat poder ser rellevat del meu càrrec de rector de les parròquies de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca, de Sant Martí de Sant Martí de Maldà (i església del Dolç Nom de Maria del Vilet), de Sant Jaume Apòstol de Belianes, de Santa Maria de Maldà, de Sant Jaume Apòstol de Nalec, de Sant Miquel dels Omellons i de la Transfiguració del Senyor de Rocafort de Vallbona.

Agraeixo públicament al Sr. Arquebisbe la seva confiança dipositada en mi durant tots aquests anys.

Lamento profundament aquesta situació i demano disculpes a totes les persones a les quals hagi pogut ofendre o decebre.

Mn. Josep M. Font Solé, pvre.

 

Participació