tancament

La Generalitat treu a concurs la concessió i l'explotació dels establiments del Iot i El Tòful de Mar

El Goven aputna que serà per un període de 10 anys des de la data de formalització, amb un cànon mínim de licitació de 34.247,81 euros anuals

per Redacció, 6 de febrer de 2019 a les 09:27 |
La façana del Iot i del Tòful de la platja Llarga de Tarragona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat treu a concurs l'explotació dels establiments que ocupaven el Iot i El Tòful de Mar. El departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda convoca a través de licitació pública l'adjudicació de la concessió de domini públic d'un immoble propietat de la Generalitat destinat a bar-restaurant, situat a la Platja Llarga de Tarragona. Es tracta d'un espai de dues plantes amb dues terrasses que sumen una superfície total de 698,95 metres quadrats, i que, fins al 14 de desembre, explotava el restaurant El Tòful de Mar.

D'acord amb la convocatòria de licitació que publica avui el DOGC, la Generalitat treu a concurs públic la concessió i l'explotació d'aquest immoble per destinar-lo al servei de bar-restaurant per al públic en general. La concessió serà per un període de 10 anys des de la data de formalització, amb un cànon mínim de licitació de 34.247,81 euros anuals (sense impostos), millorable a l'alça en les ofertes que presentin els licitadors.


Els interessats hauran de presentar les seves propostes abans de les 14 hores del 8 de març. A partir d'aquí, la Mesa de Contractació celebrarà dos actes públics on s'obriran el sobre B, amb l'avantprojecte d'adaptació del local i el pla d'explotació i funcionament, i el sobre C, amb la proposta econòmica. Les dues convocatòries tindran lloc a la seu de la Secretaria d'Hisenda, a la Gran Via de les Corts Catalanes 639, els dies 4 i 15 d'abril del 2019, a les 11 del matí.

Es valoraran aspectes mediambientals i criteris socials


En el plec de condicions també es destaca que l'òrgan de contractació valorarà, juntament amb l'oferta econòmica i tècnica, aspectes relacionats amb la gestió ambiental del restaurant. Així mateix, es tindran en compte els criteris socials dels projectes com ara la possibilitat de contractar persones a l'atur, amb discapacitat, o treballadors de la mateixa localitat; mesures per garantir la paritat de gènere i la conciliació familiar; la capacitat de generar llocs de treball indefinits i de qualitat; o el compromís de contractar proveïdors i empreses locals.

Pel que fa a plantilla del restaurant El Tòful de Mar, la Direcció General del Patrimoni va estudiar la possibilitat d'incorporar la subrogació del personal en el plec de clàusules de la licitació, però no ha estat possible perquè, d'acord amb la Llei de contractes del sector públic i el Conveni Col·lectiu Interprovincial vigent del sector de la Indústria d'Hosteleria i Turisme de Catalunya, els treballadors haurien d'estar en actiu o en algunes de les situacions que preveu el mateix conveni (malaltia, permís de maternitat o excedència, entre d'altres). Una condició que no es dona, ja que l'extinció del permís d'ocupació temporal va comportar la finalització dels contractes de treball del personal que hi treballava.


En tràmit, un expedient de recuperació de la propietat del Iot

El 20 de maig del 2015, el departament d'Economia va atorgar un permís d'ocupació temporal per un període màxim de tres anys als propietaris dels restaurants El Tòful de Mar –que ocupava l'espai que surt avui a licitació pública- i El Iot –que es troba a la planta baixa del mateix edifici-, ambdós situats a la mateixa finca que la Generalitat té a la Platja Llarga de Tarragona.

El 20 de maig del 2018, moment en què finalitzava el permís d'ocupació temporal, el departament d'Economia els va concedir una pròrroga fins al 30 de novembre del mateix any. En aquesta data, els propietaris havien de lliurar a l'Administració les instal·lacions lliures, buides i en perfecte estat de conservació. L'objectiu de la Generalitat era poder treure a concurs la seva concessió, en règim de publicitat i concurrència, per continuar-los explotant com a bars restaurants.

En el cas d'El Tòful de Mar, els propietaris van lliurar la possessió dels espais que ocupaven el passat 14 de desembre i, des d'aleshores, la Direcció General del Patrimoni ha treballat en el plec de condicions per poder licitar aquest espai.

Per la seva banda, el propietari del restaurant El Iot encara no ha deixat l'immoble i segueix desenvolupant la seva activitat, tot i no disposar del títol jurídic, ja que el permís temporal d'ocupació s'extingia el 30 de novembre. En aquest sentit, el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda ha incoat un expedient patrimonial de desnonament administratiu per recuperar la possessió del bé propietat de l'administració, que segueix la seva tramitació. La voluntat del Govern, a través del departament d'Economia és licitar l'espai un cop estigui buit i garantir, d'aquesta manera, que tots els interessats es puguin presentar en igualtat de condicions.

La Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona

Els dos restaurants estan inclosos en l'àmbit de la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona, propietat de la Generalitat, que també es concessionarà a través d'un concurs públic d'explotació, un cop l'administració catalana i l'Ajuntament hagin elaborat el Pla Especial Urbanístic (PEU), i s'hagin definit els usos i les condicions de l'edificació.

Fins que no arribi aquest moment, i amb l'objectiu de dotar de cobertura legal la continuació de la prestació del servei de bar-restaurant dels locals que ocupen El Tòful de Mar i El Iot, el consistori tarragoní va concedir el passat 11 de gener a la Generalitat –en resposta a una petició de la mateixa administració- la llicència provisional d'ús urbanístic de la finca on estan ubicats els dos restaurants.

 

Participació