1 de 10
turisme

Tarragona frega els 1,5 milions de pernoctacions durant el 2018

La ciutat torna a superar els 2 milions de visitants en un any

Balanç turístic de Tarragona durant el 2018 | Aj. de Tarragona
per Redacció, 5 de febrer de 2019 a les 14:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El turisme samba que es manté en una bona línia. Aquest matí, la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, ha presentat les xifres que demostren que la ciutat continua sent un fort reclam turístic.

Tarragona ha superat de nou els 2 milions de visitants i amb un rècord històric de pernoctacions, 1.428.481, xifra que representa un increment d'un 1,3% respecte de l'any 2017.


Segons dades recollides per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l'estada mitjana dels turistes a la ciutat va en augment i arriba gairebé a la xifra de 3 nits, situant-se en el 2,98. Aquest augment es tradueix en un lleuger descens de visitants respecte del 2017, tot i que els resultats continuen superant els del 2016. Pel que fa a l'ocupació hotelera, s'ha registrat una pujada de tres punts respecte del 2017.

Rodríguez ha manifestat que els creueristes han estat clau en el creixement turístic de Tarragona, ja que són el perfil de visitant que més ha crescut amb un augment del 91% respecte a l'any anterior, passant dels 51.393 als 98.126.


Segons la consellera, un cop desembarquen a la ciutat, el 56,8% opten per visitar Tarragona al seu aire, per davant d'altres opcions com excursions organitzades al territori o a la mateixa ciutat.

Entre els creueristes que arriben a Tarragona, cal destacar la importància dels que embarquen i desembarquen a Tarragona, que han arribat a la xifra de 22.000, un 25% pernocten a Tarragona abans de l'embarcament o desembarcament dels creuers que tenen com a punt de partida el Port de Tarragona. Dels que opten per fer nit a Tarragona, gairebé un 75% ho fa a hotels.


El turisme nacional i familiar es consolida

La procedència dels turistes que visiten Tarragona i s'allotgen, tant en hotels com en càmpings, són principalment persones de la resta d'Espanya, que representen més del 50%. França, Alemanya, Gran Bretanya són els països d'origen de la majoria dels estrangers que pernocten a la ciutat.

El turisme familiar es consolida com un dels principals que rep la ciutat, situant-se en el 47,1% del total de turistes que va rebre Tarragona l'any passat. El 36% viatja amb la parella, i el 16,9% restant ho fa en altres fórmules (amics, grups organitzats, estudis, etc.). El viatge en cotxe particular també és el més habitual, el 56,1% venen a fer turisme amb vehicle propi, seguit dels que arriben en avió amb un 25,6%.

Pel que fa als excursionistes, els que visiten la ciutat no pernocten a la ciutat, també presenten un perfil que es va consolidant any rere any. Principalment, es tracta de famílies que provenen majoritàriament de Barcelona i que ho fan amb cotxe particular.

Entre els que s'allotgen a la Costa Daurada i visiten la ciutat també es repeteix el perfil familiar, un 69% la majoria són estrangers i el 46,7% són famílies, seguits dels que viatgen en parella, que representen el 39,9%.

 

Participació