sinistralitat

Foment comença les obres de cinc noves rotondes a l'N-340

El pressupost és de 1.752.917 euros i el termini d’execució és fins novembre de 2019

per Redacció, 1 de febrer de 2019 a les 14:03 |
El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, explicant els detalls de l'obra | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foment ha iniciat aquest divendres les obres de cinc noves rotondes a l'N-340 a les Terres de l'Ebre. El ministeri va formalitzar a finals de l'any passat el contracte d'obres de supressió de girs a l'esquerra a cinc interseccions de la carretera N-340 als trams de les Cases d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Camarles, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant, per millorar la fluïdesa i seguretat viària de l'N-340. El pressupost de les obres és d'1.752.917 euros. El termini d'execució és fins novembre de 2019.

La millora d'aquestes interseccions es resol mitjançant rotondes de 50 m de diàmetre exterior, a excepció de la de Sant Jordi d'Alfama (l'Ametlla de Mar) que és de 55 m, permetent la connexió de la carretera N-340 amb altres carreteres de la zona, així com amb els vials d'accés als diferents municipis, urbanitzacions, indústries i explotacions agrícoles adjacents.


Els accessos de l'N-340 a les rotondes s'han dotat de dos carrils amb l'objectiu d'augmentar la capacitat i millorar el nivell de servei. El criteri d'implantació emprat en tots els casos permet l'aprofitament més gran possible del ferm existent i una minimització de l'afecció a serveis i ocupacions.

Així mateix, Foment subratlla que amb motiu dels canvis de velocitat en carreteres convencionals, en aquest tram de carretera de l'N-340, des de l'Hospitalet fins a Alcanar, ja passat de 80 km/h –velocitat que s'havia establert per fer front a l'alta sinistralitat- als 90 quilòmetres per hora.


El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha comparegut davant els mitjans, acompanyat del cap de la demarcació de carreteres del Ministeri de Foment a Catalunya, Luis Bonet, i el cap de la unitat de carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, Alberto Hernández per exposar l'inici d'aquestes obres.

 

Participació