neteja

Tarragona incorpora 18 nous vehicles per a la neteja i recollida de residus

Segons l'Ajuntament, els canvis en el servei aniran acompanyats d'un estalvi de més de 100.000 euros

per Redacció , 29 de gener de 2019 a les 09:19 |
L'alcalde de Tarragona, al volant d'una màquina de la neteja | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona millora la neteja i la recollida de residus a la ciutat amb la incorporació de 18 vehicles nous. Des del consistori apunten que els canvis en el servei aniran acompanyats d'un estalvi de més de 100.000 euros.

Els nous vehicles s'incorporaran progressivament, 7 de recollida de residus i 11 de neteja viària, 11 dels quals ja estan actualment al carrer. Tenint en compte que hi ha altres vehicles obsolets que seran retirats del servei, el 2019 acabarà amb 8 vehicles en servei més que al 2018.


L'adquisició d'aquests nous vehicles, unida a diferents modificacions dels serveis de neteja, han de suposar un major rendiment en la neteja de la ciutat en diferents aspectes, com en el fet que s'incrementa la neteja dels carrers amb aigua, s'amplia el servei de neteja de solars municipals, es duplica la brigada de cartells i pintades, es redueix el servei de decapat (treure la capa d'impureses) per la seva poca eficiència, s'augmenta la partida de neteja de festes i actes d'oci, en 10.000 euros per any, s'incorporen uns vehicles elèctrics a la brigada de neteja d'herbes i se substitueix per un vehicle elèctric el vehicle de repàs de residus fora dels contenidors (que opera a la Part Alta).


La renovació de vehicles no suposarà un increment de la despesa municipal a aquesta partida, sinó que comportarà un estalvi econòmic de 109.264,54 € respecte a l'any anterior.

Detall dels nous vehicles


Quants vehicles s'han incorporat a la flota de neteja? En total 11: 3 esbandidores de voreres d'alta pressió d'1,5 metres cúbics de capacitat o similar, 2 fregadores de voreres de 2 metres cúbics de capacitat o similar, 4 escombradores esbandidores duals de 4 metres cúbics amb tercer braç d'escombrat i insonoritzades i 2 porters elèctrics.

I a la recollida de residus? En total 7: 3 vehicles tipus baül de 4,5 metres cúbics de capacitat pel servei de repàs de contenidors o similar, 1 vehicle caixa oberta amb plataforma i grua pel servei de recollida de voluminosos, 2 vehicles de recollida de contenidors de superfície i 1 rentacontenidors de superfície

L'import total del contracte de l'Ajuntament de Tarragona amb l'adjudicatària del servei de neteja i recollia, Fomento de Construcciones y Contratas, és de 19.566.914,46 euros.
 

 

Participació