universitat

​La URV vol combatre la taxa d'abandonament dels estudiants de primer curs quan ja arriba al 17%

Els alumnes deixen els graus per falta de motivació, perquè no superen el règim de permanència o per problemes de transport

per Redacció , 15 de gener de 2019 a les 15:03 |
M. José Figueras, rectora de la URV, en roda de premsa . | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La taxa d'abandonament a primer curs el 2017-18 a la Universitat Rovira i Virgili (URV) va ser del 17,43%. Deixar els estudis a primer curs és una tendència que va a l'alça a la URV, que ara n'estudia els motius i les mesures que es poden implementar per evitar-ho i retornar, almenys, al 15,6% de fa tres cursos.

Segons les dades presentades aquest dimarts, un 23% dels alumnes que abandonen els estudis ho fan perquè no se senten motivats pel grau. Prop del 10% dels alumnes ho fan perquè no superen el règim de permanència que els obliga a aprovar 12 crèdits, un altre 10% per conciliació laboral i per problemes de transport, entre d'altres.


Per lluitar contra això, la URV millorarà les jornades de portes obertes i d'acollida i el protocol d'actuació per a l'abandonament potencial a primer curs.

D'altra banda, la universitat manté converses amb l'ATM o l'alcalde de Tarragona per millorar qüestions de mobilitat.

 

Participació