conflicte laboral

Els treballadors d'Endesa es concentraran aquest dimarts a Tarragona

Fonts de la companyia reiteren la voluntat i l'interès de disposar d'un conveni col·lectiu però afirmen que s'ha de modernitzar i adequar-lo a la situació de la societat actual

per Redacció , 14 de gener de 2019 a les 20:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plantilla d'Endesa continua demà amb el calendari de mobilitzacions que va iniciar el mes de desembre amb aturades als centres de treball de tot l'estat espanyol. Aquest dimarts, els treballadors de Catalunya faran aturades de les 11.30 h a 12 h davant de tots els centres de treball, protestes que es repetiran els dies 22 i 29 de gener de 2019. A Tarragona, es concentraran davant a la seu que hi ha a la carretera N-340, al km 1.158.

La UGT explica que el passat mes de juny de 2017, la direcció d'Endesa va presentar denúncia del IV Conveni Col·lectiu Marc d'Endesa. A la Comissió Negociadora creada per a la negociació del V Conveni, la direcció va plantejar una proposta que tenia com "a únic objectiu reduir drets laborals, econòmics i socials dels treballadors i les treballadores que conformen la plantilla d'Endesa", segons denuncien els mateixos sindicats. "El 27 de desembre es va arribar al bloqueig de la negociació que perseguia la pèrdua de drets dels treballadors i treballadores i del personal passiu", apunten des de la UGT.


Les seccions sindicals d'UGT FICA, CCOO i SIE han convocat aquestes aturades "davant la negativa de transigir amb cap nova retallada, tenint en compte els resultats econòmics que està obtenint la companyia i els esforços que ha suposat per a la plantilla la signatura del conveni ara denunciat" i alhora, denuncien "el bloqueig l'empresa ha estat duent a terme en aquests 18 mesos de pretesa negociació, amb el tancament unilateral de la Mesa de Negociació del V Conveni Marc del Grup Endesa".

L'empresa reitera la voluntat de negociar


Des d'Endesa defensen que s'han celebrat més de cinquanta reunions i després de 14 mesos de negociacions entre ambdues parts no s'ha arribat a un acord i per tant, no s'ha pogut renovar aquest conveni. Això vol dir que els treballadors en actiu mantenen les bonificacions i beneficis perquè tenen una relació contractual amb l'empresa però les jubilades no, perquè no existeix cap contracte i perquè sense el conveni no hi ha cap tipus de possibilitat que se'n puguin beneficiar.

Fonts de la companyia han reiterat la voluntat i l'interès d'Endesa de disposar d'un conveni col·lectiu però afirmen que s'ha de modernitzar i adequar-lo a la situació de la societat actual. En aquest sentit, han recordat que es va proposar racionalitzar el consum energètic amb mesures relacionades amb el consum i les bonificacions que reben els treballadors i jubilats d'Endesa i que la part social la va rebutjant, pretenen inclús que s'augmentés el topall d'aquestes bonificacions de consum.


La companyia reitera que està disposada a iniciar una negociació constructiva de la normativa laboral perquè considera que el conveni és necessari per als mateixos treballadors.

 

Participació