solidaritat

​«Em sento bé donant sang, és molt necessari i positiu»

Els punts de donació de tot Catalunya s'omplen en l'arrencada de la Marató

per Redacció , 11 de gener de 2019 a les 12:09 |
La sala del Banc de Sang de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, plena de donants | ACN
Els punts de donació de sang d'arreu de Catalunya s'han omplert des d'aquest divendres a primera hora. La Marató de Donants de Sang acaba d'arrencar amb el repte d'assolir 10.000 donacions en una setmana, fins al dia 18. A l'Hospital Joan XXIII de Tarragona hi ha hagut moments en què els donants han hagut de fer cua. Molts ja ho han fet altres cops. "Dono sempre sang perquè és molt necessari, tinc un grup sanguini poc comú i estic conscienciat des del primer dia", diu l'Alberto, de Salou.

Al seu costat, la Paz, una noia originària d'Argentina, en dona per primera vegada i demana que li facin una foto. Els mòbils ajuden a fer difusió d'una campanya que cada any busca aconseguir sang en un dels períodes més crítics en reserves de sang al país.

 

Josep Fèlix Ballesteros i Joan Reig donant sang aquest divendres Foto: Aj. de Tarragona


Ballesteros i Reig, dels primers 

 L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’integrant d'Els Pets, Joan Reig, han estat dels primers a donar sang aquest matí a l’Hospital Joan XXIII per participar en la marató. Ambdós han estat acompanyats per la coordinadora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Virginia Callao, pel director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, pel president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, i pel president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla.

#sangfluencer


L’objectiu de la campanya és donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja la Marató de donació de sang de Catalunya.  Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’ Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de WhatsApp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot amb l’objectiu de sumar les donacions necessàries per a les properes setmanes i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

 

Participació