loteria

L'Associació Catalana d'Addiccions Socials reclama que els menors no puguin comprar loteria

Un noi de 15 anys va comprar un dècim del sorteig del Nen i li va tocar el primer premi

per Redacció , 7 de gener de 2019 a les 20:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Catalana d'Addiccions Socials (Acencas) ha recordat aquest dilluns que la llei de Regulació del joc prohibeix explícitament que un menor compri loteria, després de les informacions publicades sobre un noi de 15 anys que ha guanyat la Grossa de la Loteria del Nen. Per aquest motiu, ha reclamat que es prohibeixi l'accés dels menors als jocs d'atzar.

En un comunicat, l'entitat ha assenyalat que aquesta llei veta tota activitat relacionada amb el joc als menors d'edat. "Aquesta persona no hauria pogut comprar en cap cas cap dècim de manera legal ni, en conseqüència, resultar guanyador de cap premi. Si ha estat així, es tractaria d'una infracció greu, tal com recull el text legal", expressen en el comunicat. 


El president de l'associació, Francesc Perendreu, ha demanat que es compleixi la legislació vigent per impedir l'accés de menors de 18 anys a qualsevol tipus de joc d'atzar, especialment en el cas de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat que, pel seu caràcter públic, ha de ser exemple de bona praxi.

 

Participació