estudi

El 50% dels joves descriu les drogues com a perjudicials per a la salut

En aquest estudi de la Camfic hi han participat 200 escolars de Salou

per Redacció , 7 de gener de 2019 a les 20:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 50% dels joves veu les drogues perjudicials per a la salut, segons un estudi de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic), que analitza les motivacions per les quals els joves consumeixen drogues. Aproximadament un 11% dels joves ha provat algun cop drogues i li ha agradat, i només un 2% reconeix haver-les provat i diu que no repetirà. 

De fet, un 29% dels joves han dit que provaven les drogues per evasió; un 27%, per diversió; un 18%, per provar noves experiències; un 10%, per seguir la moda; un 2%, perquè no veu cap risc, i un 3%, per perdre la vergonya.


A través d'un comunicat, la Camfic apunta que entre les principals motivacions per no provar les drogues, els joves afirmen en un 50% perquè són perjudicials per a la salut; un 10%, perquè provoquen addicció; un 13%, per la família; un 8%, per la mala imatge; un 7% ha assenyalat el cost econòmic; un 4%, perquè són il·legals, i un 6% ha declarat que no té curiositat pel tema.

Per a la metgessa de família, vocal de docència de la Camfic i impulsora de l'estudi, Yolanda Ortega, "que un 50% dels joves rebutgi provar les drogues perquè perjudiquen la salut és un símptoma del treball ben fet per part dels professionals de la salut, dels formadors i dels pares". No obstant això, també ha alertat que "ens ha d'alarmar que fins a un 11% dels joves que han provat les drogues reconegui que els ha agradat i que continuaran consumint".


En l'estudi hi han participat uns 200 escolars de quatre instituts de Salou, i s'han fet vuit sessions en les quals metges de primària i els Mossos d'Esquadra han explicat als joves els riscos sanitaris i legals del consum de substàncies.

 

Participació