procés català

Interior no ha posat cap multa per retirar llaços grocs

La dada desmunta l’argument de Ciutadans, segons publica l’”Ara”

per Redacció , 3 de gener de 2019 a les 09:18 |
Membres dels GDR retirant llaços grocs | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Interior no ha posat cap multa per retirar llaços grocs (ni cap altra simbologia política), segons ha respost la conselleria a una resposta parlamentària de Ciutadans, tal com recull avui el diari Ara. La dada desmunta el discurs de la formació d’Arrimadas i Rivera, que argumentava que a Catalunya se sancionava per aquest motiu. 

El Govern explica que no s’ha iniciat cap procediment sancionador per haver “retirat o intentat retirar” del mobiliari urbà o de qualsevol àmbit de l’espai públic simbologia de qualsevol mena “que enfronti o pugui enfrontar els ciutadans, sigui verbalment o físicament”.


Fonts d’Interior aclareixen que posar o retirar simbologia política al carrer no està penat i que els Mossos d’Esquadra només poden actuar quan es fa malbé l’espai públic o s’utilitzen armes.

En aquest marc, Interior apunta que només s’han posat sancions d’entre 100 i 600 euros quan s’han danyat bens mobles o immobles. En cap cas, però, la multa es referia a simbologia política. 


 

 

Participació