societat

Més de 1.200 persones passen per l'Espai Jove Kesse durant les vacances de Nadal

Unes 22.000 persones han passat durant el 2018 per l'equipament juvenil de referència a la ciutat

per Redacció , 2 de gener de 2019 a les 11:14 |
Una noia experimentant amb la realitat virtual a l'Espai Jove Kesse | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Espai Jove Kesse ha tornat a ser un dels espais més sol·licitats durant les vacances nadalenques. Del 18 al 22 i del 27 al 30 de desembre ha proposat per 8è any consecutiu diverses dinàmiques i tallers lúdics i formatius en el marc del Casal X Nadal. Un conjunt de propostes (cuina, jocs, informàtica i noves tecnologies, arts escèniques, música, ball, esport) de les quals n'han gaudit 1.250 joves. 

En total s’han dut a terme una trentena d’activitats, d’entre les quals han destacat, per l’interès generat, el taller de realitat virtual Tilt Brush, el curs de premonitors de lleure educatiu, els jocs de rol i estratègia i la gimcana Pokémon Go. També han tingut una gran acollida actes culturals com el concert d’Olga Pes o l’exhibició de dansa K-Pop i J-Pop a càrrec de grups que assagen al llarg de tot l’any a l’Espai Jove Kesse.


A més, durant aquests dies s’han aconseguit omplir totes les aules d’assaig i reunió, que s’ofereixen per cessions gràcies a les jornades de portes obertes en què s’ha donat la possibilitat de fer reserves sense necessitat de fer-se el Carnet TarragonaJove. D’aquesta manera, s’han donat a conèixer les instal·lacions a nous joves. 

Amb el Casal X Nadal, l’Espai Jove Kesse tanca un 2018 en què han passat per les seves instal·lacions 22.000 persones usuàries. Les persones joves han fet ús d’aquest equipament per prendre part de les aules temàtiques i de la resta d’activitats trimestrals programades pel Servei Municipal de Joventut, per demanar la cessió d’espais d’assaig o reunió (més de 1.000 peticions) o per passar la tarda al casal de joves de la primera planta, on disposen d’ordinadors, jocs, zones de reunió i activitats dinamitzades.


Per la seva banda, l’Oficina Jove del Tarragonès, l’equipament d’informació, orientació i assessorament a les persones joves en tots aquells aspectes relacionats amb la seva emancipació i transició a la vida adulta que és cogestionat per l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Generalitat de Catalunya, ha atès al llarg de l’any 11.000 consultes de 5.600 persones. 

A l’oficina, ubicada a la plaça Imperial Tàrraco, les persones joves reben una atenció individual, adaptada a cada cas i a cada demanda, i se’ls fa un acompanyament al llarg del temps, en cas necessari. Per això, es compta amb persones especialitzades en treball, salut, Garantia Juvenil i informació juvenil.


Tant l’Espai Jove Kesse com l’Oficina Jove del Tarragonès tanquen ara uns dies i tornaran a obrir el 8 de gener amb els horaris i serveis habituals. Les activitats de l’Hivern TarragonaJove començaran al mes de febrer, però les inscripcions s’obriran ja des del 15 de gener.​

 

Participació