política

​ERC denuncia possibles incompliments en el contracte de la brossa a Tarragona

Els camions de la neteja han prestat serveis al Port, una zona fora del contracte

per Redacció, 14 de desembre de 2018 a les 13:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ERC Tarragona denuncia que els camions de la neteja de la ciutat han prestat serveis al Port de Tarragona de forma irregular. I és que el contracte amb l'empresa no preveu donar servei a aquesta zona i per realitzar aquestes accions s'hauria d'haver modificat el contracte.

Aquesta informació s'ha conegut en el transcurs de la Comissió de Neteja i Medi Ambient celebrada aquest divendres. "Ens trobem davant d'un possible incompliment en el contracte de la brossa i la neteja que des del govern no ens han sabut justificar", ha expressat el conseller Xavi Puig, representant d'ERC en aquesta comissió. El republicà ha afegit que "no ens han respost qui va autoritzar aquest servei que es va prestar fora de les condicions establertes al contracte" i ha denunciat la "falta de transparència de l'equip de govern que ens amaga informació sobre un dels contractes que suposa més despesa pels tarragonins. Reclamem que s'esclareixi qui ha autoritzat aquest servei".


En la comissió d'aquest divendres s'han donat a conèixer també els punts que s'han modificat al contracte de la brossa i que els republicans qualifiquen d'insuficients. "La modificació no inclou cap millora en la supervisió del compliment del contracte, una mesura que des d'ERC reclamem fa temps. Si no supervisem com cal, com podrem queixar-nos de tenir la ciutat bruta?", ha manifestat. En aquest sentit, ha destacat que segueixen reivindicant la necessitat de disposar d'un equip de supervisors ben dotat i qualificat, "avui dia només tenim una persona supervisant el servei d'una ciutat de 131.000 habitants".

Puig ha explicat que en la modificació del contracte "s'ha descartat millorar el sistema de seguiment del GPS dels camions, que ens permetria saber per on passen els diferents vehicles i amb quina freqüència. A dia d'avui, només es pot fer lectura dels GPS dels darrers dos mesos, la resta d'informació s'elimina".


Per tot plegat, des d'ERC lamenten "la nul·la voluntat del PSC i el PP de millorar un servei indispensable per Tarragona i que provoca queixes constants dels tarragonins que veuen com els seus impostos no serveixen per tenir una ciutat neta". 

 

Participació