seguretat

​L'Ajuntament prepara actuacions per evitar més atropellaments a vianants

La Junta Local de Seguretat alerta de l’augment de la sinistralitat als carrers de Tarragona

per Redacció , 5 de desembre de 2018 a les 14:46 |
Una persona travessant per un pas de vianants de la rambla Francesc Macià a Tarragona | Jonathan Oca
L'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa un seguit de mesures per reduir el nombre d'atropellaments a vianants als carrers de la ciutat. Aquesta és una de les qüestions que ha tractat aquest dimecres la Junta Local de Seguretat, on s'ha constatat un canvi de tendència negatiu en l'accidentalitat a les vies urbanes de Tarragona.

En els deu primers mesos d'aquest any 2018 als carrers de Tarragona s'han produït 973 accidents, una xifra que representa un 7% més respecte al mateix període de l'any passat.


Els representants dels diferents cossos policials han mostrat especialment la seva preocupació per les dues víctimes mortals, un conductor de motocicleta i un vianant atropellat, que han perdut la vida enguany a la ciutat per accidents de trànsit. Pel que fa a la xifra de persones atropellades, aquesta ha pujat un 11%, passant de 61 a 68, de gener a octubre de 2018 respecte al mateix període de l'any passat.

Entre les actuacions per evitar aquesta alta sinistralitat destaca, després d'una revisió per part de la Conselleria de Mobilitat i de la Guàrdia Urbana dels atropellaments produïts els últims mesos, l'aplicació d'un seguit de mesures per millorar la seguretat dels vianants.

A la Rambla Francesc Macià, un dels carrers on s'han produït més atropellaments, ja s'ha repintat la senyalització horitzontal de la via i s'ha habilitat una reserva d'espai de cinc metres abans de diferents passos de vianants per millorar la visibilitat dels conductors respecte als vianants, que pròximament serà complementada amb la instal·lació de pilons per evitar l'estacionament de vehicles. Resta pendent la instal·lació d'elements reductors de velocitat als passos de vianants tipus "esquena d'ase".

Altres mesures que es posaran en marxa en altres carrers de la ciutat són les següents:

A la Rambla de Ponent, revisió de l'arbrat per facilitar la visibilitat dels vianants que accedeixen a la calçada i la col·locació d'una barana a la cruïlla amb el carrer Anoia per evitar que els vianants no creuin per zones indegudes.

A la cruïlla dels carrers 22 i 10 de Bonavista se substituirà el senyal de cediu el pas per un Stop. També a la cruïlla dels carrers Llorenç de Vilallonga amb Josep Pla Casadevall es modificarà la ubicació del pas de vianants i se substituirà el senyal de cediu el pas per un Stop.

A l'encreuament dels carrers López Peláez i Maria Cristina, es canviarà la ubicació del pas de vianants, situant-lo abans de la cruïlla.

Al carrer Reial, a l'alçada de la plaça dels Infants, es modificarà la zona de càrrega i descàrrega perquè els conductors tinguin millor visibilitat dels vianants que volen travessar el carrer. A més, s'ha constatat la necessitat d'augmentar els punts d'enllumenat públic i situar-ne als voltants dels passos de vianants.

Al bloc Tarragonès de Sant Pere i Sant Pau es col·locaran pilons entre el pas de vianants i la zona d'estacionament per evitar l'aparcament indegut i augmentar la visibilitat.

 

Participació