salut

La CUP celebra que l'Hospital Sant Joan de Reus passi a mans del CatSalut

Feia set anys que defensava aquesta opció i avui s'ha fet pública la decisió

per Jonathan Oca, Reus | 4 de desembre de 2018 a les 21:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Marta Llorens i Mariona Quadrada, regidores de la CUP, a les portes de l'Hospital Sant Joan de Reus Foto: Jonathan Oca


Després de set anys de reivindicacions, la CUP ha vist com es feia realitat el que demanaven, l'Hospital Sant Joan de Reus passa a mans del Servei Català de la Salut (CatSalut). Marta Llorens, portaveu cupaire a l'Ajuntament de Reus i membre del consell d'administració del Grup Salut, ha destacat que fa temps que defensen aquesta possibilitat i que "sempre ens hem quedat soles amb aquest discurs".


Llorens ha dit que el director del CatSalut, Adrià Comella, ha reconegut que els ajuntaments "no s'han de dedicar a gestionar hospitals, ja que no poden afrontar imprevistos de desequilibris pressupostaris i mantenir una bona assistència sanitària". Un fet que també era una de les mancances que veien els cupaires. A banda, el cas de Reus no serà l'únic, perquè Comella ja ha avançat que la seva intenció és reproduir aquesta mesura presa en altres hospitals de Catalunya.

La cupaire també ha exposat que el futur del Centre MQ Reus, una empresa pública que ofereix serveis privats, segons ha denunciat Llorens. Sobre això, ha lamentat que Comella no ha sigut massa clar però "es deixa entreveure que el centre no entra en els seus propòsits" i per tant, "no mantindrà l'activitat concertada amb el CatSalut".

 

Participació