Política

Professors d'un institut del Vendrell comencen un dejuni per la vaga de fam dels presos

Els impulsors esperen que més docents del seu centre i d'altres centres educatius de tot Catalunya se sumin a la iniciativa

per Redacció, El Vendrell, 4 de desembre de 2018 a les 20:42 |
Un grup de professors, de moment d'una desena de professionals, de lIES Baix Penedès del Vendrell ha començat un dejuni rotatiu diari (cada dia un docent) en solidaritat amb els quatre presos polítics de Lledoners que estan en vaga de fama indefinida. Jordi Martí Font, exregidor de la CUP a Tarragona i impulsor de la iniciativa, espera que més docents del seu centre i d'altres centres educatius de tot Catalunya se sumin a la iniciativa.

De fet, han estat nombroses les trucades de solidaritat que ha anat rebent avui de tot arreu, tal com ha explicat a NacióDigital. "Un grup de professores i professors de l'Institut Baix Penedès al Vendrell hem iniciat un dejuni continuat per relleus de suport a la vaga de fam desenvolupada en aquests moments per quatre presos polítics catalans reclosos a la presó per fer possible el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre", detalla el comunicat.

 
El dejuni de suport el fa cada dia, durant 24 hores, un professor o professora diferent. Cada dia un agafa el relleu de l'altre i passa a estar les seves 24 hores sense ingerir cap tipus de sòlid. En acabar les seves 24 hores, un altre professor o professora agafa el relleu de l'anterior.

Aquesta forma de solidaritzar-se amb la lluita dels presos polítics catalans no suposa cap problema per desenvolupar la seva feina ni interfereix en els continguts de les classes, tal com han detallat els promotors de la iniciativa. El dejuni continuat de suport ha començat avui 4 de desembre i no s'interromprà fins que acabi la vaga de fam.

 

Participació