SOCIETAT

Les nou exigències de les AMPA a Bargalló sobre els menjadors escolars

Exigeixen al conseller d'Ensenyament que no les aparti de la gestió del servei

per Jonathan Oca, 4 de desembre de 2018 a les 18:07 |
Una filera de plats penjats a la zona del Balcó del Mediterrani | Jonathan Oca
Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) d'escoles públiques del Camp Tarragona s'ha unit per protagonitzat un acte reivindicatiu al Balcó del Mediterrani. Més d'un centenar de persones s'han aplegat en aquest punt emblemàtic de Tarragona per mostrar el seu desacord amb el decret sobre menjadors escolars que s'està impulsant des d'Ensenyament.

Davant l'atenta mirada de ciutadans, turistes, pares i alumnes, membres de les diferents AMPA han llegit un manifest per deixar clar que no estan d'acord amb el que s'està redactant i han enviat un missatge clar al conseller d'Ensenyament Josep Bargalló. Diverses pancartes i plats, amb missatges de nens i nenes que es queden a dinar als menjadors escolars, han decorat una part d'aquest espai. Aquest dilluns, a les portes de les escoles també es va portar a terme un acte de les mateixes característiques.


Alumnes i pares exigeixen la retirada de la proposta d'esborrany, fins que no s'estableixi un diàleg entre totes les parts.

Què demanen (exigeixen) les AMPA a Bargalló?

Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes volen transmetre a Josep Bargalló les nou exigències que creuen que són una línia vermella, i per tant, innegociables:

1. Que no aparti les AMPA de la gestió del servei de menjadors escolars.


2. Ha de garantir que tots els infants podran accedir al servei des del primer dia independentment de la seva situació econòmica.

3. Que sempre promogui un servei públic, afavorint la contractació d'entitats gestores sense ànim de lucre i del territori.

4. Que tingui com a prioritat cuinar a l'escola i, en cas que sigui impossible, un menú equilibrat, de qualitat i de proximitat, sense permetre menús elaborats a altres països i mesos abans.

5.Que millori de forma significativa les ràtios de menjadors.

6. Que ofereixi suport a tots els Infants amb NEE (Necessitats Educatives Especials) que ho necessitin per tal que puguin fer ple ús del servei sense cap cost addicional per a les famílies.

7. Que no estableixi relació entre l'obligatorietat del servi i la seva viabilitat econòmica. Que es garanteix iun servei de menjador a tots els centres educatius.

8. Que no estableixi relació entre l'obligatorietat del servei i l'horari partit. Cal mantenir els menjadors de primària on es fa jornada continuada i recuperar els menjadors a secundària i alhora establir igualment beques per als usuaris d'aquests serveis de menjador.

9. Que permeti oferir un servei de carmanyola.
 

Alguns dels alumnes que han participat en l'acte reivindicatiu pels menjadors escolars aquest dimarts Foto: Jonathan Oca

 

Participació