salut

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre serà gestionat pel CatSalut

El director del Servei Català de la Salut ha destacat que entra en l'operació de control de l'Hospital Sant Joan de Reus

per Jonathan Oca, Reus | 4 de desembre de 2018 a les 15:39 |
L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. | Sílvia Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha afirmat aquest dimarts que l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre serà gestionat per la Generalitat. Aquesta decisió és fruit de la que s'ha pres a l'Hospital Sant Joan de Reus, que també passa a mans del CatSalut.

Comella ha explicat que els dos hospitals -el de Móra i el de Reus- estaran sota el control de la Generalitat perquè es crearà una societat 100% pública que englobarà l'atenció sanitària, la primària i els laboratoris i per tant, l'Hospital Sant Joan, els Centres d'Atenció Primària (CAP) que han estat gestionats des de SAGESSA i GINSA. També GECOHSA, empresa que gestionava l'Hospital de Móra d'Ebre. Està previst que tot estigui tancat abans del 31 de desembre del 2019.


Amb aquest pas endavant del CatSalut per controlar el Sant Joan, s'acaben totes les incògnites sobre el seu futur i alhora el de Móra. Amb la incorporació a la xarxa sanitària, s'assegura la viabilitat de centre hospitalari i es talla de soca-rel el que podia haver estat, ja, la tercera possible dissolució. Cal recordar que la primera, l'apagafocs va ser GECOHSA, empresa de la qual es van desviar fins a 4 milions d'euros per sufragar dèficit de l'hospital de Reus l'any 2016.

 

Participació