salut

L’Hospital Joan XXIII, referent en cirurgia per a pacients amb càncer de pàncrees i metàstasis hepàtiques

Des del passat mes de novembre no cal fer cap derivació cap a Barcelona

per Redacció , 4 de desembre de 2018 a les 09:34 |
El comitè oncològic de l'Hospital Joan XXIII es reuneix per discutir cada cas | Hospital Joan XXIII
Des del passat mes de novembre no cal derivar tots els pacients amb càncer de pàncrees i metàstasis hepàtiques que requereixen una cirurgia. Tot i que l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ja realitzava diferents tipus de cirurgies complexes de l'àrea hepato-biliopancreàtica, s'ha convertit en referència per a tota la demarcació per realitzar, concretament, la cirurgia oncològica d'aquesta àrea, que abans s'havia de derivar a Barcelona. Aquest fet suposa una millora pels pacients i per a les famílies, ja que es tracta habitualment de persones amb patologies complexes i amb una llarga estada hospitalària.

El Joan XXIII té un comitè oncològic que revisa cada cas de forma individualitzada per oferir el tractament adequat a cada pacient. Estem parlant, majoritàriament, de pacients amb càncer de pàncrees o metàstasis hepàtiques de càncer colorectal. En funció de la complexitat del procediment, el tractament quirúrgic d'aquests pacients es pot fer per via convencional, és a dir, amb cirurgia oberta, o bé per via laparoscòpica o robòtica, mitjançant el Robot Da Vinci, disponible a l'Hospital Joan XXIII des de fa aproximadament un any.


Aquest tipus de patologies necessiten el treball d'un equip multidisciplinari format per diferents professionals: cirurgians, digestòlegs, oncòlegs i radioterapeutes, nutricionistes, radiòlegs, angioradiòlegs, anestesiòlegs, intensivistes, internistes, fisioterapeutes, cures pal·liatives, anatomopatòlegs, psicooncòlegs, infermeria especialitzada i treballadora social, entre d'altres.

L'adquisició de noves tecnologies, així com la formació especialitzada dels diferents professionals en els darrers temps, ha permès que l'Hospital Joan XXIII s'hagi convertit en referent en el tractament dels pacients amb patologia oncològica hepato-biliopancreàtica.

 

Participació