vaga de metges

La CGT denuncia Treball al TSJC per no convocar-la per negociar la vaga

Des del sindicat afirmen que tenia l'obligació de negociar amb tots els convocants de vaga i que se l'ha menyspreat

per Jonathan Oca, 30 de novembre de 2018 a les 13:16 |
Concentració a les portes del CAP La Granja de Tarragona aquest divendres | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot i la fumata blanca per l'acord segellat entre  l'Institut Català de la Salut (ICS) i Metges de Catalunya, la CGT no ha desconvocat la vaga i h seguit amb el seu calendari d'accions. A Tarragona, membres del sindicat i del grup en defensa d'una sanitat pública s'han concentrat a les portes del CAP La Granja per defensar que l'entesa firmada ahir no els representa. 

Ferran Mansergas, secretari general de la secció sindical de l'Hospital Joan XXIII, ha denunciat que des del departament de Treball "no se'ns ha convocat per a la taula de negociacio" i que això provocarà que "probablement s'acabin emprenent accions legals en aquest aspecte". El sindicalista ha recordat que Treball tenia l'obligació de negociar amb tots els convocants de vaga i no ho ha fet.  Això, considera que "és un menyspreu" cap a la CGT. 


Aquestes accions legals les ha confirmat el mateix sindicat, que ja ha presentat la denúncia  a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest divendres. El secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot, ha presentat una demanada "sobre la tutela de drets fonamentals i llibertats públiques", regulada als articles 177 fins al 184 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, segons exposa el text. La demanda del sindicat va dirigida al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, a Unió Catalana d'Hospitals, Consorci Salut i Social (CAPPS), Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), a la Unió, Associació d'Entitats Sanitàries i Socials, al Servei Català de la Salut (CATSALUT), Institut Català de la Salut (ICS) i al sindicat de Metges de Catalunya (MC). 
 

Demanda de la CGT contra l'ICS, el CATSALUT i el departament de Treball by naciodigital on Scribd


 

Acord insuficient

Pel que fa a l'acord, Mansergas afirma que "no arriben als objectius que es podrien complir" i  destaca que des del sindicat han volgut allargar-la fins a l'últim perquè "no podem llnaçar a la paperera els dies de vaga que s'han fet, amb el cost que representa per la gent". En aquest sentit, també recorda que la CGT és un sindicat transversal, que representa diferents prfessionals i personal vinculat a l'ambit sanitari i que aquests acords suposen una millora per als metgesp però no per a la resta. 

 

Participació