Enciclopèdia castellera

Surt a la venda un nou volum de l'Enciclopèdia castellera

El tercer llibre de la col·lecció està dedicat a la tècnica i a la ciència

per Redacció , 21 de novembre de 2018 a les 14:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Enciclopèdia castellera ja disposa d'un nou volum. S'acaba de publicar el tercer llibre, que està dedicat a la tècnica i a la ciència. Aquesta col·lecció, dirigida pel filòleg i periodista casteller Xavier Brotons, i promoguda des de l'editorial vallenca Cossetània Edicions, pretén recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i esdevenir-ne una obra de referència.

En aquest projecte editorial es recullen aportacions dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller. Fins al moment havien sortit a la llum els dos primers volums, ambdós dedicats a història. En el tercer llibre es tracta la tècnica castellera i la ciència que hi ha darrere els castells.


Aclareix conceptes bàsics -tipus de castells, tècnica de bastiment, parts del castell, etc.-, explica els canvis tècnics que hi ha hagut al llarg de la història, descriu les característiques de cada construcció, aborda la complexa qüestió del valor dels castells i explica com treballa la direcció tècnica d'una colla.

A la vegada, també posa el focus en els aspectes científics inherents a la pràctica castellera -quant pesen i quant fan d'alçada els castells, com cauen els castells, les lesions, les mesures de protecció, la fisiologia del casteller i unes previsions de futur.

 

Portada del tercer volum de l'Enciclopèdia castellera Foto: Cossetània Edicions

 

Participació