política

El tancament del Iot i del Tòful de Mar arriba al Parlament de Catalunya

El PSC demana explicacions al Govern i el PP reclama que s'aturi el procés

per Redacció, 19 de novembre de 2018 a les 18:34 |
Un cartell contra el tancament del Iot i el Tòful al plenari de Tarragona celebrat divendres passat | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada del PSC, Rosa Maria Ibarra, ha entrat al registre del Parlament dues preguntes adreçades al Govern en què, en relació a l'imminent tancament dels restaurants Tòful de Mar i Iot de la platja llarga de Tarragona, demana a la Generalitat que concreti quan pensa treure a concurs d'explotació aquests dos establiments.

La socialista també vol saber quines mesures prendrà el Govern per evitar la degradació de l'espai i de les instal·lacions mentre no es tregui a concurs la seva explotació. Ibarra considera el tancament dels dos restaurants com un "nou cas de desídia del Govern".


El PSC no és l'únic partit de l'oposició que alça veu contra el tancament dels dos establiments. El diputat tarragoní Alejandro Fernández, president del PPC, ha presentat aquest dilluns una Proposta de Resolució per tal que el Govern paralitzi el procés de tancament. El popular considera que "Tarragona no es pot permetre que el Iot i el Tòful, dos espais emblemàtics de la nostra ciutat, acabin tancats i abandonats com ha passat amb la Ciutat Residencial".

Per tot plegat, Fernández demana a la Generalitat que "revoqui el procés de tancament i prorrogui la concessió dels dos establiments fins que es faci la nova licitació i adjudicació dels edificis per tal d'evitar la degradació d'un entorn únic".​


Per altra banda, el ple de Tarragona al complet es va posicionar davant l'imminent tancament dels restaurants de la platja Llarga. Divendres passat, en el plenari, es va tirar endavant una declaració institucional per demanar al Govern que liciti "al més aviat possible" l'ús de l'edifici.

En el text aprovat per tots els grups municipals també es carregava contra la Generalitat per haver permès que la concessió caduqués i que encara no s'hagi publicat la licitació. Des del consistori apunten que és "incomprensible".

 

 

Participació