societat

El ple mostra el malestar pel tancament del Iot i el Tòful i reclamen celeritat al Govern en la licitació

Els restaurants esperen que la Generalitat els prorrogui la concessió fins que és faci i així no haver tancar el pròxim 30 de novembre

per Jonathan Oca, Tarragona | 16 de novembre de 2018 a les 17:52 |
Un cartell contra el tancament del Iot i el Tòful al plenari | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​El ple de Tarragona es posiciona davant l'imminent tancament dels restaurants el Tòful de Mar i el Iot, a la platja Llarga, que hauran d'abaixar les persianes el 30 de novembre. El motiu és que han expirat els seus contractes amb la Generalitat que és la propietària de l'edifici. Així els hi van transmetre als propietaris dels restaurants els representants del Govern.

Aquest divendres s'ha tirat endavant un, declaració institucional per demanar al Govern que liciti "al més aviat possible" l'ús de l'edifici. En el text també es carrega contra la Generalitat per haver permès que la concessió caduqués i que encara no s'hagi publicat la licitació. Des del consistori apunten que és "incomprensible".


Nona Donato, filla del propietari del restaurant el Iot, espera que la Generalitat els prorrogui la concessió fins que hi hagi "una licitació pública" i així poder treballar. Afirma que "emocionalment és un cop dur per la família", ja que fa 32 anys que el restaurant tira endavant. "El meu pare va entrar quan tot estava tapiat i ha passat de generació en generació", ha recordat.
 

Cartells contra el tancament del Iot i el Tòful al plenari Foto: Jonathan Oca


Donato ha assegurat que ja tenen pensades algunes accions de protesta. De moment, però, esperaran com evoluciona la situació en les dues setmanes que resten perquè hagin de marxar i a expectants de com actua la Generalitat.

Aquest divendres, una quinzena de persones han assistit al plenari de Tarragona per protestar contra la situació dels dos restaurants amb cartells on es podia llegir "No al tancament del Iot i Tòful".


En la mateixa declaració institucional també es carrega contra la Generalitat pel seu "desinterès" per posar remei a la situació de la Ciutat de Repòs i Vacances. En aquest sentit, des del govern municipal recriminen que no saben què fer-hi i que no hi ha cap projecte alternatiu. En resum, que el Govern va tancar aquest espai sense la planificació de fer-hi res.

 

Participació