política

Floria carrega contra la CUP per filtrar un informe «descontextualitzat» del departament de Cultura

El mateix calendari de les activitats que es programen provoca que hi hagi moments de l'any que no hi hagi liquiditat, segons ha explicat la consellera

per Jonathan Oca, Tarragona | 16 de novembre de 2018 a les 15:20 |
La consellera Begoña Floria parlant amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, durant el plenari | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La portaveu del govern municipal de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha carregat contra la CUP per filtrar "de manera interessada un informe descontextualitzat" de la situació del departament de Cultura, liderat per ella mateixa. Sobre això, ha etzibat que "per voler fer mal als socialistes i al govern de Ballesteros estan desprestigiant uns professionals" i ha explicat que "hi ha hagut una crisi al departament per culpa d'una maniobra política de baix nivell".

Aquest dijous els cupaires denunciaven que havien tingut accés a un informe de la cap de l'Àrea de Cultura, Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Tarragona que destapava la greu situació pressupostària del departament, el qual revelava també que "el principal problema detectat és la insuficiència pressupostària inicial respecte l'activitat que s'exigeix de fer".


En l'informe, segons els anticapitalistes, es parla de "desfasse pressupostari gravíssim" i alerta que "s'ha advertit reiteradament al personal tècnic que no s'assumís cap obligació que no disposés de la corresponent consignació pressupostària i formalització administrativa malgrat disposar de previsions d'ingressos, en tant que fer-ho suposa una anomalia greu en la contractació menor. Així mateix s'ha proposat la suspensió de l'activitat".

Davant d'aquest alarmisme, Floria ha expressat que li sembla "totalment fora de lloc" el que ha fet la CUP" perquè es tracta d'un informe, intern, que "només era una foto de la situació, que avui ja ha canviat". Aquest divendres, la consellera ha afirmat que "ens han notificat la subvenció d'Ematsa (174.000 euros) i que la Generalitat ha assignat els ajuts que tenia pendents (32.000 euros) i a més, "hem aprovat al plenari una dotació de 60.000 euros per al departament".


El departament de Cultura treballa en un context que "des del punt de vista administratiu és de difícil gestió". Floria ho ha exemplificat dient que Santa Tecla és al setembre i les ajudes de fora arriben molt més tard. Això, suposa que "el mateix calendari de les activitats de Cultura provoca que hi hagi moments de l'any que malgrat tenir dotació pressupostària suficient, per temes absolutament administratius, no hi ha liquiditat i que cal resoldre-ho", ha expressat.

L'informe, un foto caducada d'un moment puntual


Floria ha dit que la cap de gestió va fer aquest informe per avisar d'una foto d'un moment puntual i que mentre no arriben els diners, s'ha de fer per fer la pertinent radiografia. "Abans que et notifiquin les assignacions de les ajudes, has de fer un informe dient que formalment no les tens però no vol dir que a final d'any no tinguis els diners", ha afirmat.

La portaveu dels socialistes ha rebutjat la manera de fer de la CUP i ha etzibat que "això va més enllà del que seria l'acció política perquè hem generat un problema greu als funcionaris i és inacceptable". Floria també ha dit que les intencions dels cupaires no era solucionar el problema, ans al contrari, perquè haurien "vingut personalment a demanar-ho, però només volien fer mal al govern municipal".

"Els tècnics estan traient petroli" amb menys personal i menys diners

Pel que fa a la manca de personal, la consellera afirma que és cert que n'hi ha però que no és culpa del consistori, ja que està "escanyat" amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que "no permet fer reposició de personal". "Per això encara és més greu, els tècnics estan traient petroli i amb menys personal i menys diners estan mantenint programes que són modèlics", ha expressat. La socialista espera que el govern de Pedro Sánchez tingui el suport necessari per a derogar aquesta llei.

 

Participació