conflicte laboral

PSC i PP es queden sols defensant l'acomiadament de 25 treballadors del MHT

Els equips de l'oposició han exigit que se'ls torni a readmetre de forma immediata

per Jonathan Oca , Tarragona , 16 de novembre de 2018 a les 12:43 |
Els treballadors acomiadats del MHT han anat al ple amb cartells reivindicatius | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors acomiadats del Museu d'Història ha rebut el suport del ple de l'Ajuntament de Tarragona després que s'hagi aprovat una moció, defensada per la CUP, a través de la qual es demanava la seva readmissió immediata i alhora, perquè l'ajuntament apliqui totes les condicions bàsiques entre els seus treballadors perquè no es trobin en condicions de precarietat laboral.

Aquesta moció, que no implica obligatorietat, ha estat aprovada per 13 vots a favor i 11 en contra, de l'equip de govern (PSC i PP).


Ivana Martínez, consellera de Recursos Humans, ha carregat contra la CUP per presentar aquesta moció perquè creu que és un "intent populista d'emportar-se aplaudiments". Pel que fa a l'acomiadament, la socialista ha recordat que sempre ha donat la cara en aquest cas i que ja va transmetre i ha defensat que l'informe del secretari de l'Ajuntament afirma que els acomiadaments "són legals i dins la normativa vigent" i per tant, no hi poden fer res. La mateixa consellera també ha expressat que "el consistori no ha trobat la solució perquè la situació és legal".

"Són places estructurals i no temporals"


Arga Sentis (ICV) ha destacat que tot i que el consistori no estigui obligat a reincorporar-los per la moció, queda constatat que hi ha un problema i que es necessita personal al MHT i "qui millor per fer la feina que els que ja la feien?".

Laia Estrada (CUP) considera que no és un cas anecdòtic i que les places que ocupaven els acomiadats són "places estructurals i no temporals" i per això, demana als serveis jurídics que admetin els recursos de reposició dels extreballadors del MHT i que s'incorporin a la feina.


Dídac Nadal (PDECat) ha destacat que hi ha un problema amb el patrimoni i que "la gestió no és eficient" i la solució no és "fer fora els treballadors del museu per ser més eficients". A banda, també ha etzibat que si el sistema de contractació no va ser el més pulcre, readmetin els treballadors".

Rubén Viñuales (Cs) ha dit que Patrimoni necessita persones qualificades i "els tenim i el que fem, els fem fora". El mateix portaveu ha etzibat a la consellera Martínez que per trobar una solució "sempre hi ha una via, sempre que hi hagi voluntat".

Jordi Fortuny (ERC) ha demanat la readmissió dels treballadors i ha carregat contra l'informe del secretari sobre el qual s'escuda la consellera, ja que està escrit en condicional. A més, ha carregat contra el sistema de contractació del consistori perquè no es poden ocupar llocs estructurals a través d'anar encadenant contractes. "Cal reparar aquesta situació", ha conclòs.

 

Participació