societat

Cerimònies personalitzades, equip de suport i formació: eixos de renovació del Tanatori de Tarragona

EMSERFUMT enceta una nova etapa, liderada Carla Viñas, per millorar la qualitat servei

per Jonathan Oca , Tarragona , 13 de novembre de 2018 a les 12:01 |
Façana del Tanatori de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El tanatori de Tarragona passa pàgina i obre una nova etapa que consta en la seva actualització als nous temps per oferir els serveis que la ciutadania necessita. Aquesta renovació passa, bàsicament, en tres eixos ben marcats com són la prestació de nous serveis (lligat a l'adequació i modernització de les instal·lacions), la millora de l'atenció a les famílies a través de les noves tecnologies (actualització de la web fent-la més accessible i que presta més serveis) i la nova imatge corporativa que acompanya aquest canvi coincidint amb els 25 anys de l'existència de l'empresa mixta.

Una de les novetats d'aquesta nova etapa, que comença després de la jubilació d'Ignasi Puig, és la incorporació de Clara Viñas a gerent del Tanatori. La nova directiva ha manifestat aquest dimarts que calia adaptar-se a les necessitats actuals i repensar els serveis. Per tot plegat, ha destacat que era necessari millorar la qualitat de l'atenció i "personalitzar els serveis". Viñas ha remarcat que el tanatori està obert a tota mena de cerimònies, per a creients totes les religions i per a no creients. La idea és personalitzar cada cerimònia, com demani la família o amics del difunt.


La mateixa gerent ha detallat que, el cost mínim d'un enterrament o incineració se situa en uns 1.500 euros. Segons dades aportades per EMSERFUMT, durant el 2017 es van produir unes 1.100 defuncions a la ciutat i les famílies van optar en un 57,5% dels casos per la incineració (632).
 

Carla Viñas, gerent del Tanatori de Tarragona Foto: Jonathan Oca


Per la seva banda, el president de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), Mariano Herráiz, explica que l'objectiu d'aquesta nova etapa no té res a veure amb la investigació que sobrevola el tanatori per presumptes irregularitats, sinó que "com tota empresa, cal anar-se adaptant a les necessitats canviants de la societat".

Una de les altres novetats que presenta el tanatori és la formació. S'ofereix un curs per a docents, els quals es dotaran d'eines per poder parlar de la mort a l'escola i que no sigui un tema, gairebé, tabú. També s'ha engegat el Servei d'Atenció al Dol, que consta d'un grup de psicòlegs especialistes, a través del qual es pretén donar suport i ajuda a persones que han patit, o encara pateixen, la pèrdua d'una persona estimada. Aquesta suport neix d'un conveni entre el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i EMSERFUMT.


José Vicente Aparicio, subdirector general de Funespaña (que posseeix el 49% d'EMSERFUMT), ha destacat que cal actualitzar els serveis per seguir revalidant el lideratge de l'empresa. En aquest sentit, ha remarcat que "el canvi d'orientació del Tanatori passa per la combinació de la innovació amb la personalització dels serveis que presta". Per això, reafirma que l'objectiu final és "ajudar a les famílies a superar la crisi emocional que produeix la mort d'una persona estimada".

Aparicio també ha defensat que el sector fúnebre hauria d'estar exempt d'IVA, o almenys pagar el mínim, i ha recordat que fa quatre anys va passar del 8% al 21%.

 

Participació