Juli Cèsar serà el protagonista del Tarraco Viva 2013

Del 16 al 26 de maig, el Festival Romà de Tarragona oferirà més de mig miler d'actes relacionats amb la reconstrucció històrica

| 26/03/2013 a les 14:04h
Arxivat a: Tarraco Viva, TarracoViva, patrimoni, festival
Aquesta notícia es va publicar originalment el 26/03/2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival Tarraco Viva comença el 16 de maig. Foto: Oficina Festival Tarraco Viva.

La vida i la mort de Juli Cèsar seran el fil conductor de la 15a edició del Tarraco Viva. El Festival Romà de Tarragona presenta aquesta edició com un prefaci del que ha de donar de si el 2014, any del bimilenari de la mort de Cèsar August. L'emperador que durant uns anys va fer de Tarraco la capital de l'Imperi Romà i, per tant, del món occidental.

Juli Cèsar, tiet d'August, va posar els ciments del que seria aquest imperi i va morir a mans d'aquells que volien evitar-ho. La representació d'aquest assassinat, durant els Idus de Març del 44 abans de Crist, serà el colofó del festival amb un acte de cloenda que reunirà a molts dels grups de reconstrucció històrica que participen des de fa anys al Tarraco Viva. «Juli Cèsar va morir l'equivalent al que nostre dia de fi d'any, quan tothom estava de celebració» explica Magí Seritjol, director del festival, «la seva mort i el posterior funeral es considera l'acte de fundació del nou Imperi. Per primera vegada s'enterra a un governant romà amb els honors d'un emperador. Significa la fi de la República i l'inici de l'Imperi Romà».
 
En aquest sentit, es duran a terme nombroses activitats relacionades amb el cabdill romà: Nemesis ARQ oferiran una reconstrucció històrica sobre com el que fou Pontifex Maximus de Roma, Juli Cèsar, aprofitar una infidelitat per anar a la conquesta de les Gal·lies. També les titelles romanes de Geneovesa Narratives Teatrals estrenaran obra per representar La fi de Juli Cèsar , al qui Tarraco deu la seva fundació. Ja que tot i ser els germans Escipions qui establiren l'assentament militar, es creu que fou el general romà qui atorgar a la ciutat el nom de Colonia Iuliana. L'associació Projecte Phoenix serà l'encarregada de reconstruir aquesta fundació als jardins del Camp de Mart.
 
Per tots aquells que encara vulguin aprofundir més en la vida i la mort Juli Cèsar, el festival proposa conferències a càrrec de destacats acadèmics d'aquí i de fora. Seritjol destaca la presència d'Antonio Monterroso, catedràtic del CSIC, que aquesta tardor va descobrir el lloc on va morir el dictador romà.
 
Una altre novetat és que el Festival vol ser més participatiu que mai i, per tant, obrirà les portes als visitants a formar part d'algunes de les reconstruccions històriques. Gràcies a l'activitat «Vine, veu i viu... el festival», aquells que ho desitgin podran sentir-se romans durant una estona. Amb tot, Seritjol recorda que «sempre hem estata reacis a la participació indiscriminada. Volem donar veu a la gent però de manera controlada perquè el Tarraco Viva no és una fira de disfresses sinó un festival de reconstrucció històrica».
 
A banda, el certamen inclourà altres activitats noves com una representació de com el cos de bombers de l'època, els vigiles, apagaven els freqüents focs que s'originaven a la capital. O «Parlant de Roma», un curs online a càrrec del professor de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo, que a partir de xerrades curtes introduirà als usuaris en el coneixement de diferents aspectes de la història de l'antiga Roma. També s'afegeixen nous personatges de Tarraco als de l'any passat. Enguany els espectadors podran conèixer al general Agripa o a Júlia, la filla d'August.
 
Junt amb la resta de personatges de Tarraco que vam poder veure en la passada edició, es mantenen activitats infantils, tallers per a totes les edats, reconstruccions històriques —que inclouen les exitoses lluites de gladiadors—, concerts de música romana, jocs de taula ambientats al món romà i oferta gastronòmica amb ingredients de l'època.

Tarraco Viva en xifres
 
En resum, i anant a les xifres, un festival que amb deu dies —del 16 al 26 de maig— es preveu que reuneixi a més de 100.000 espectadors, com va succeir l'any passat. Segons dades presentades per la conselleria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, en cinc anys, el festival gairebé ha quadruplicat el nombre d'espectadors —de 26.008 el 2007 a 102.210 el 2012—, incrementant també el nombre d'activitats i suposant un impacte econòmic aproximat per a la ciutat de set euros per cada euro invertit. Això sense tenir en compte la repercussió mediàtica que suposa per Tarragona l'esdeveniment.
 
Amb la idea de créixer més en aquest sentit, el Festival ha apostat per una campanya d'expectativa a la xarxa a través de materials audiovisuals que complementaran l'essència del festival: explicar la història en viu.
 

Programa d'actes del Tarraco Viva 2013.

També us pot interessar

 

COMENTARIS

jajajajajajajajajajaEnciclopedia dels disbarats del barri maritim, capitol 'I', Lo Cascu Romanu
El Campaneret de Reus, 26/03/2013 a les 18:44
+0
-0
Eus aquí, que ves per on, aquest es un capitol, molt important, i molt esperpentic, que per gracia tenim a pocs Km. I es ni mes ni menys, que la obseció, perque es aixins, la obseció, per part d'alguns, ratllan clarament el friquisme en estat pur, doncs es una mania, o obseció per tot el que es lo romà, i les restes romanes, ei!, que això, Srs, això que tant s'omplen la boca alguns, doncs, no fa pas massa que va, es a dir, aixo Srs, aixo tota aquest tundra romana, i tot aquest paripé romà, doncs es un fet bastant anagdotic, que arranca tot just, per allà els anys 80, es a dir, el 1980, i abans, doncs no hi havia cap mena de tradició, ni festival, ni recordatòri, a tot el que fos romà, es a dir, inclús, inclús, restes amb un cert grau de monument, per dir-ho d'alguna manera, doncs restes romanes, amb cert grau, doncs abans del 1980, doncs si es tenia de posar formigo al damunt per construir, doncs s'hi posava, i no existia absolutament cap referencia al mon roma, ves per on, que comença els anys 80, es un fet important, i crec que bastant entenedor, i té certa explicació, la explicació, es que amb la entrada de la democràcia a Espanya, les provincies poc a poc, van anant perdent poder, i representativitat, i organisme oficials del estat central, crec que aquesta es un explicació bastant encertada, de perque els anys 1980 es va manifestar un cert
enfasis, o exaltació de tot el tema romà, la unica explicació que hi trovo, es que com que perdien certa representativitat al territori, doncs van intentar aferràs al mon roma, per allo de la provincia, i que sempre està a la palestra, ja que la Gran Capital que es Reus, sempre ha sigut una clara Capital, durant el segle passat amb el famós Reus Paris Londres, posteriorment amb l'entrada del franquisme, la ciutat de Tarragona, al instalàs els organismes oficials corresponents del regim, doncs van ser una capital artificial, que encara hi han certes restes amb naftelina avui en dia. Pero es curiós, tot aixo de lo romanu, i el cascu romanu, es bastant cuiròs, be, per fer cinc centims, diré que els Romans van trepitjar tota la peninsula iberica, creant diferntes ciutats, un gran nombre, per tota la peninsula, i hi han restes com es natural per tota la peninsula, Cartagena, Malaga, Almeria, etc ,etc, algunes mes ben conservades, el cas de tarragona, per desgracia com dic, fins els 1980 no es van posar a treballar a tenir una certa conservació de les restes, per lo cual, avui en dia, gariebé no queda res, i el que queda, esta tot o be, mig abandonat, o bé a boçins, fins i tot, hi han cases que tenen pedres de restes romanes, pareds, etc...vull dir, que el conjunt de restes, esta molt malmés, el anfiteatre que hi ha, doncs fa 20 anys, era garibé una abocador descontrolat de escombraries, i aixins una llarga llista, el que pocs volen entendre es que els Romans el que va vindre a tarragona, va ser tota una legió, que va passar per la esapas, doncs tota la població, i la que va quedar es va vendre per esclaus, jo no sé si es bastant logic retre honors algo aixins, i referent a la figura del Cesar i August, doncs com es comprensible el seu natalici, no se sap exactament, i document de aquells anys, pocs queden, es a dir, que tot es molt hipotetic, pero el mon roma es va expandir per tot el mon, i en tot el mon, hi han moltes ciutats, mes ben conservades, i amb mes condicions, etc,..pero be, que hi farem, tenim el cascu romanu, doncs aixo, el que passa, es que tot aixó genera una enorme despesa, com els nous vestits, que valen varis milers de euros, aquests espectacles també tenen un cost, i reconec, que es molt dificil, fer com una perfomance, d'aquells anys, perque com es natural, si no hi han els edificis i construccions de llavorens, d'aquells segles, doncs es dificil crear un escenari creible, jeje, bueno, el unic remarcable, es aquell que porta la pell de leopardo a la esquena, vull dir, que depen com, doncs home, la vista no es molt atractica que diguem, i be, em quedo finalment amb el article del Sr. Monzó que va deixar retretat aquest espectacle que es fa de la tarraco viva, reconec que va ser algo durillo, i be, amb cascu o sense cascu, sempre tindrem nous capitols a la enciclopedia dels disbarats del barri maritim.
Pero be,...
El Campaneret de Reus, 26/03/2013 a les 18:53
+0
-0
Si disfruten amb això, doncs deixem-los, que les vagueries s'acosten...i la Capital Reusenca, ja estem treballant, amb el punt del estatut que diu que la Capital serà escollida pel territori....llavorens, que tornarem a veure la Legio XVII, amb Cascu romanu i pell de Lleo? qui sap..
Camapanaret rabiós
Anònim, 26/03/2013 a les 19:32
+0
-0
Campanaret, tens ràbia, oi?
Rabia?
El Campaneret de Reus, 26/03/2013 a les 20:16
+0
-0
de que? no noi, rabia res de res, apart, com dic el final, si voleu jugar a romans i a gladiadors, doncs, que vols que et digui, sou totalment lliures de fer el que volgueu. A Reus, tenim coses mes importants que jugar a romans i gladiadors, o anar a balls de disfresses a lo "romà", peró rabia? no, no....en absolut. Em fa l'efecte que la rabia que dius, com diuen alguns, del teu municipi "l'has de veure passat el riu en sentit contrari". T'enrecordes del Aeroport de Reus? t'enrecordes? doncs allò si que es un exemple clar i evident, del que dius "rabia". Pero tranquil, ja estem acostumats a veure actes barruers del estil fa bastant de temps, per cert amb el mateix final.
Confirmat, tens ràbia
Anònim, 26/03/2013 a les 22:27
+0
-0
i fas pena...
Confirmat
El Campaneret de Reus, 27/03/2013 a les 20:31
+0
-0
Quan us toquen les quatre essencies existencials, us posseu de polleguera, la pena noi/a, es que tot plegat no porta a res, encara que alguns creguin el contrari, bé, si que porta algo, es un gasto enorme, sumem? vols sumar? començem? Suma del gasto del cascu romanu:"El club dels Tarraconins, Un senat al estil romá, la Tarraco Viva, Bustos de presidents de la Generalitat de Catalunya, Vestits que valen un ull de la cara, amb milers de euros de valor, que, "jo els portaria assegurats", atretzo, obres de teatre, i actes diversos, i finalment entre altres, pagines web, i marketing, tot sumat puja una bona suma, que passa del milió de euros, pero com dic, vosaltres mateixos, ara be, després no vingueu perque tenim un hospital, com diuen alguns "tant flamant",que hi farem! bona setmana Santa.
Dubte.
El Campaneret de Reus, 27/03/2013 a les 20:47
+0
-0
Ara em pregunto fent referencia el exposat abans, es, i això ha servit per algo? o encara millor, la pregunta més interessant, es fins quan? fins quan el consistori tarragoní podrà mantenir aquest enorme dispendi del cascu romanu? recordem, que el club dels tarraconins, ja per si sol, val 300000 euros el any, aproximadament, llavors, tot això perque?, be, si que te una explicació, el que passa es que es una explicació totalment anacrònica, i es que per part d'alguns de la ciutat de Tarragona, en el seu moment, parlo de 20 anys enrera, van intentar dur a terme una acció politica, que es trovar, o intentar identificar-se amb simbols, referents, etc... que fossin clarament diferenciadors de la resta de la comunitat del entorn, aixó per desgracia, ho porten fent, durant bastants episodis lamentables de la historia de la humanitat, doncs regims totalitaristes, pero be, es una tactica molt antiga, intent de dir o representar, "jo soc diferent que tu", per aixo tota aquesta parafarnalia de les tuniques de la foto, entre altres, coses, i les que he comentat amunt, pero be, l'arrel es aquesta, es intentar establir una visió de diferencació de la resta, en aquest cas, amb clarament amb to romà, ja sé, que tot plegat sona estrambotic, ho sé, pero, com dic, sempre, es el que hi ha. Pero esclar, una cosa es que ho façi tota una maquinaria de propaganda de una pais, amb un objectiu clar, que es la usurpació i la confrontació, i l'altre es com diuen alguns, el model dels del passat el riu, pero be, crec que les distancies son manifestament clares, en potencialitat, pero el cert, es que el fons es un fons comú, amb un ideal comú, pero esclar, una cosa es un país totalitari, i l'altre es un municipi, pero, fa refelxionar, i molt. Salut.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La concentració ha recorregut la Rambla Nova per arribar a la Delegació de Defensa | ACN
01/01/1970
La protesta, convocada per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, acaba davant la Delegació de Defensa
El líder de Podem, Pablo Iglesias, al míting dels comuns a Tarragona | Jonathan Oca
01/01/1970
El líder de Podem acusa l'executiu d'haver "estafat" els catalans amb promeses que no podien complir | Avisa els dos blocs que pugnen en aquestes eleccions que les banderes "no omplen neveres"
L'oficina de Correus a Cambrils es queda sense sol·licituds de vot per correu | Google Maps
Jonathan Oca
01/01/1970
Aquest dilluns s'acabava el període per poder demanar aquesta opció de vot de cara al 21-D | Al municipi del Baix Camp s'han tramitat més de 500 sol·licituds
Un operari, protegit per la Guàrdia Civil, carrega obres traslladades a Sixena | ACN
01/01/1970
El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC | Àngel Ros es converteix en diana dels manifestants per la complicitat dels socialistes amb PP i Ciutadans
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 07:33 PORTADES «El último esperpento del independentismo», a l'«ABC». Recull de les portades dels mitjans catalans i espanyols de paper.
 07:20 M'HI POSO PER... Bel Olid, la veu més feminista de la CUP; un nou retrat d'independents del 21-D a càrrec d'Aida Morales. La número 6 de la llista de la CUP per Barcelona considera que pot aportar "una mirada fresca" i independent en una candidatura en la qual diu sentir-se "molt còmoda".
 07:11 Josep Rull: «No tenen prou barrots per empresonar tanta dignitat». El conseller, just una setmana després del seu alliberament, ha compartit cartell amb Elsa Artadi, Pilar Calvo, Joan Torres, David Bonvehí i Valentí Junyent en l'acte central de Junts per Catalunya al Bages, a Manresa. Crònica de Pere Fontanals.
 06:51 EL DESPERTADOR de Ferran Casas: Enquestes que condicionen. "Els sondejos, que vaticinen un triple empat entre ERC, Junts per Catalunya i Cs, poden crear un efecte de carro guanyador. Els independentistes apel·len a l'exili i als presos", diu el subdirector de NacióDigital. Avui també són notícia les actuacions del Suprem, el remei castrense de García Albiol, el pacte antiterrorista i Frank Sinatra.
 23:28 L'independentisme, a les portes de la majoria absoluta segons una enquesta sobre el 21-D. ERC guanyaria les eleccions amb 33 escons però la suma dels partits independentistes es quedaria amb 66 diputats, a dos de la majoria absoluta.
 22:22 PÒQUER DE CAMPANYA 11 de desembre: Dante Fachin es mulla, Domènech evoca, Rajoy avisa i Parlon ataca; per Ferran Casas. 
 21:53 Més de 200 persones rebutgen les maniobres de l'exèrcit espanyol a Tarragona. La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha manifestat "la nostra oposició als exèrcits, que mai no poden ser garantia de pau" i ha rebutjat "l'ús de les instal·lacions del territori com a base d'operacions o maniobres militars". La protesta ha acabat davant la Delegació de Defensa. 
 21:57 El litigi de Sixena alimenta l'enfrontament entre blocs camí del 21-D. Crònica de l'abast polític d'una jornada de tensió a Lleida, a càrrec d'Àlvar Llobet. El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC.
 21:52 La Junta Electoral exigeix la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics» a Sabadell. Ho fan davant la denúncia de Ciutadans i PP. L'Ajuntament, de moment, no ha respost què farà.
 21:50 LA CARAVANA. L'aniversari de noces més trist de Joaquim Forn: el conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura. Per Oriol March.
 21:36 La CUP presenta al cinturó que Ciutadans és «el cavall de Troia de l''aznarisme'». L'exdiputat David Fernàndez demana que ningú es pensi que el partit d'Arrimadas és una formació d'esquerres. Informa Aida Morales des de l'Hospitalet de Llobregat. 
 21:28 Gabriel Rufián, a l'acte d'ERC a la Ràpita: "L'1 d'octubre aquí van entrar a sang i us van moldre a pals, recordeu-ho perquè el 21 de desembre els hem de moldre a vots", ha dit a un públic que, emocionat, ha tornar a omplir el pavelló que estava ple de gent votant el dia del referèndum fins que va irrompre la Guàrdia Civil.
 21:21 Iglesias aposta per un govern de «reconciliació» que inclogui independentistes. Ho expliquen Sara González i Jonathan Oca des de Tarragona.
 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, al míting dels comuns a Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú
 21:16 Raül Romeva, a l'acte d'ERC a La Ràpita: "Avui fa una setmana que sortíem sis persones de la presó després d’un mes de captiveri, i havia de ser un dia de felicitat després d’un mes. Ja us podeu imaginar que no ha estat fàcil. I no ho va ser, i malgrat que ens va fer una il·lusió enorme abraçar aquells que estimem, quatre pesones romanen tancades. Això va fer que quan vam sortir ens vam conjurar a sortir a guanyar". 
 21:01 Puigdemont alerta que hi haurà més empresonaments si guanya el bloc del 155. El president de la Generalitat, en un míting a Tortosa, assenyala que l'Estat vol privar de llibertat "tothom que passava per allà" en la maquinària del referèndum. Per Oriol March des de Tortosa.
 20:58 LA CARAVANA Ciutadans per terres càtares; la contracrònica de Pep Martí sobre la campanya de Ciutadans. 
 20:58 
 20:39 
 20:29 L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, escalfa la campanya i acusa Carles Puigdemont d'haver governat amb "tics de tirania". Parlon retreu que l'actuació del president català en moments com l'1-O deriva en insults homòfobs a Miquel Iceta i que a ella l'insultin amb un "xarnega de merda"; informa Jordi Bes.
 20:18 Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, carrega amb molta duresa contra Miquel Iceta i Àngel Ros, del PSC, pel seu suport al 155 i pel trasllat de les obres de Sixena. La candidatura de Puigdemont calcula que té vots fronterers decisius amb els socialistes.
 20:19 
 20:18 
 20:14 Arrimadas va al feu d'Antoni Balmón amb els vots socialistes en el punt de mira, informa Pep Martí. 
 20:11 Mònica Sales, candidata per Tarragona i dirigent del PDECat a les Terres de l'Ebre, recorda que Joaquim Forn celebra aquest dilluns 25 anys de casats amb la seva dona i que, des de la presó, no l'ha pogut abraçar.
 20:11 El cap de llista dels "comuns", Xavier Domènech: "Necessitem un acord que permeti canviar Catalunya per canviar també Espanya i fer fora el PP" 
 

Xavier Domènech, al míting de Tarragona Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:06 Comença el míting central d'ERC a les Terres de l'Ebre. Un miler de persones reben d'empeus el conseller Romeva amb el crit de "llibertat" omplint d'emoció el  pavelló firal de La Ràpita, on hi va haver la brutal càrrega policial el passat 1 d'octubre.
 20:06 El candidat a la presidència de la Generalitat per Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, recorda que "nosaltres tenim la clau de la sortida d'aquest país, els blocs només bloquegen" i afegeix que "els oblidats tenen memòria" i que seran els que faran possible el canvi.
 20:04 Segons Parlon, governar amb "tics de tirania" provoca "un efecte en cadena" que provoca que un professor universitari de prestigi s'atreveixi a proferir insults homòfobs contra el candidat socialista al 21-D, Miquel Iceta, o que a ella mateixa que per ser filla de migrants li diguin "xarnega de merda".
 20:04 En el míting del PSC a Badalona, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha retret a Carles Puigdemont que hagi governat amb "tics de tirania", com quan va dir que s'havia d'interpel·lar els alcaldes que no volien cedir espais municipals per al referèndum de l'1-O, ja que llavors "tothom s'atreveix a actuar com un tirà".
 20:03 Domènech recrimina a Iceta, ja que va dir que els catalans havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats i li ha etzibat que "no així Miquel, han robat per sobre de les nostres possibilitats". "Que no ens expliquin històries i que no ens diguin que no hi ha recursos".
 20:03  Domènech carrega contra Arrimadas per voler canviar l'escola pública i això és perquè no l'ha trepitjat mai" perquè "si ho hagués fet sabria que no se l'ataca, se la defensa".
 20:03 Xavier Domènech afirma que "la dinàmica de blocs en la que ens volen atrapar deixa fora a la gent i Catalunya s'ha de construir amb la gent, amb els seus anhels i no sense ells".
 19:56 
 19:51 Inés Arrimadas diu a Corrnellà que "Catalunya es tornarà a aixecar" i que el 21-D "és una oportunitat que no podem deixar escapar".
 19:52 Sáenz de Santamaría: «La factura econòmica del procés és molt profunda». La vicepresidenta del govern espanyol exigeix un executiu català "dins la llei" per no "cronificar" els "danys" en els sectors del turisme, el comerç i la restauració. No descarta tornar a aplicar el 155.
 19:45 Yolanda López, candidata de Catalunya en Comú Podem per Tarragona, carrega contra el projecte de Hard Rock -antic BCN World- i afirma que "no volem ser Las Vegas, volem ser Sillicon Valley".
 19:42 El secretari general de Podem tanca la seva intervenció demanant que no s'utlitzi el vot com una venjança i que es faci servir per canviar les coses. 
 19:41 Iglesias afirma que "les banderes no omplen la nevera" i, per aconseguir el vot dels indecisos, assegura que la candidatura dels "comuns" porta "fets i no promeses".
 19:35 Pablo Iglesias, assegura des de Tarragona que es impossible independitzar-se de Mariano Rajoy: "Cal fer fora Mariano Rajoy". Per això cal un govern compromès a fer-ho, i recorda que el PDECat va votar en contra d'una moció de censura contra el govern del PP.
 19:34 El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, diu en el míting que el partit fa a Cornellà que "el nacionalisme ja ha perdut perquè s'ha acabat el silenci".
 19:33 
 19:33 Soraya Sáenz de Santamaría aposta per reimpulsar la marca Barcelona però considera "crucial" un canvi de govern a Catalunya "per tenir un interlocutor dins la llei que es preocupi per donar la volta a la situació econòmica".
 19:29 Pablo Iglesias intervé al míting de Catalunya en Comú Podem a Tarragona: "Hem dit moltes veritats incòmodes als monàrquics, els hem dit que utilitzen la repressió per tapar la seva corrupció".
 19:19 Ferran Bel, alcalde de Tortosa, al míting de Junts per Catalunya en aquesta ciutat: "La lectura que es farà la nit del 21-D a totes les cancelleries d'Europa es basarà en dues coses: el resultat de Puigdemont i el resultat del sobiranisme".
 19:15 
 19:14 La Junta Electoral desestima el recurs de Barcelona i manté la prohibició sobre la il·luminació groga. Insisteix que aquesta actuació té una "finalitat partidista" i que l'Ajuntament ha vulnerat el principi del respecte a la neutralitat política.
 19:13 El PP denuncia TV3 per l'especial sobre la manifestació de Brussel·les que mai va fer. Els populars consideren que la cobertura de la mobilització que va fer la cadena va ser contrària al que estableix la llei electoral.
 19:05 EL DIARI de CAMPANYA del 36 5 de febrer: Gil Robles defineix les eleccions com la batalla decisiva contra la revolució. El líder de la dreta espanyola crida a "esclafar la subversió" i començar una etapa de construcció nacional d'Espanya. Una nova entrega, en blanc i negre, del diari de campanya del 36 a càrrec de Pep Martí.
 18:11 Fachin i Castells participaran en actes de campanya d'ERC. L’ex-secretari general de Podem Catalunya serà dimarts al míting dels republicans al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona mentre que l'exdiputada de CSQP serà aquest vespre a Sant Carles de la Ràpita. Tots dos havien estat en negociacions amb la CUP per incorporar-se a la seva llista de cara al 21-D, però no hi va haver prou temps per arribar a un acord.
 18:06 LA CARAVANA. David Fernández aixeca el to; el cupaire més mediàtic entra en acció. L'exdiputat de la CUP realitza un dels discursos més aclamats durant el míting central de campanya a Barcelona; La contracrònica d'Aida Morales.
Entrades anteriors »
01/01/1970
Els sondejos, que vaticinen un triple empat entre ERC, Junts per Catalunya i Cs, poden crear un efecte de carro guanyador. Els independentistes apel·len a l'exili i als presos. Avui també són notícia les actuacions del Suprem, el remei castrense de García Albiol, el pacte antiterrorista i Frank Sinatra