societat

Reunió sense entesa de les associacions de veïns de Sant Pere i Sant Pau i la comunitat islàmica pel centre de culte

Els dos presidents veïnals proposen que demanin una sala al centre cívic del barri per portar a terme activitats i no instal·lar la mesquita

per Jonathan Oca, 8 de novembre de 2018 a les 17:20 |
Un pancarta que rebutja la instal·lació d'una mesquita a Sant Pere i Sant Pau | Javi García
Reunió sense entesa entre les dues associacions de veïns de Sant Pere i Sant Pau i membres de la Comunitat Islàmica Assalam de Tarragona. Aquest dimecres a vespre va tenir lloc la trobada, com va avançar NacióTarragona, entre ambdues parts per poder parlar del projecte de construcció d'un centre de culte al barri.

Des de la Comunitat Islàmica consideren que cal aquest instal·lar aquest centre de culte perquè els nens puguin parlar, llegir i escriure en àrab i alhora, ensenyar-los l'Alcorà i així els hi van transmetre.


Després d'escoltar les intencions del col·lectiu islàmic, els presidents de les associacions Sant Pere i Sant Pau i la Unió va fer arribar el malestar d'una part del veïnat que s'oposa al fet que s'instal·li aquest centre i els van donar una alternativa a la seva intenció. La proposta és que des de centre cívic del barri se cedeixi un espai per tal de fer les activitats que volien fer en aquest centre de culte, com llegir, escriure, parlar i aprendre l'àrab.

Lluís Trinidad i José Cosano, presidents veïnals, afirmen que cal veure si l'Ajuntament dona el permís per tirar endavant que la parcel·la ubicada al carrer Miquel Servet, número 16, sigui un centre de culte. Si des del consistori es dona llum verda, "nosaltres podem fer poca cosa", asseguren.

La comunitat islàmica va tornar a presentar el projecte després que l'Ajuntament, el passat 6 de setembre, suspengués l'aprovació inicial del "Pla Especial per a la implantació d'un nou centre de culte religiós al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona "per defectes esmenables". Un cop enllestides les modificacions, la pilota està a la teulada del consistori.

En cas que avanci, i davant d'unes possibles mobilitzacions que ja s'estarien coent al barri, els dos presidents manifesten que les associacions no es poden posicionar i que no participaran en cap manifestació o cap acte semblant.


A través d'un comunicat, les dues associacions veïnals destaquen que "no tenim la potestat de decidir si s'obre o no un centre de culte" i recorden que l'únic que poden fer és mediar, però sense enfrontaments ni posicionament.

Cal recordar que el mateix veïnat, l'any 2014, ja va fer tirar enrere la construcció d'un centre religiós de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, més coneguts com a mormons, que es volia instal·lar al barri, concretament a tocar de la gran zona verda, als peus de la Muntanyeta.

 

Participació