Port

El Port de Tarragona licita la rehabilitació de l'antic edifici

Aquest singular immoble en desús des del 2010 es destinarà a usos administratius i de serveis portuaris, amb una inversió de 5,5 milions

per Redacció, 5 de novembre de 2018 a les 18:20 |
Imatge virtual de l'edifici | Autoritat Portuària
El Port de Tarragona ha tret a licitació les obres de rehabilitació de l'antic edifici d'oficines de l'Autoritat Portuària. La intervenció comprèn una rehabilitació integral de l'edifici que, amb 4.828 metres quadrats construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris. Es preveu que les obres durin 18 mesos amb un pressupost de 5.544.000 euros.

La rehabilitació i posada en marxa d'aquest emblemàtic edifici ha estat una constant i un objectiu principal de l'Autoritat Portuària de Tarragona. L'edifici va quedar buit el juny de 2010 quan les oficines de l'APT es van traslladar a un altre edifici ubicat just al costat. L'antic edifici, que es caracteritza per la seva forma polièdrica, requeria una rehabilitació integral per adequar-lo a les noves normatives constructives, d'eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat, segons informa el Port.


Des de 2013, el Port de Tarragona va començar a treballar per donar-li nous usos i recuperar l'antic edifici per integrar-lo a l''skyline' de Tarragona. Amb la licitació aquest dilluns de les obres de rehabilitació, l'APT es congratula d'engegar el projecte.

Durant aquests anys s'ha treballat en el projecte executiu, aprovat definitivament aquest 2018, amb l'adjudicació pressupostària corresponent que permet tirar endavant la seva rehabilitació. Aquest projecte actualitza i modernitza l'antic edifici, però salvaguardant la seva essència arquitectònica, remarquen fonts del Port a través d'un comunicat.

 

Arxivat a:
Societat, edifici, port, Tarragona
Participació