1 de 10
mobilitat

El Govern convocarà enguany una cimera per definir la implantació d’un tren tramvia a Salou i Cambrils

Pere Granados afirma que aquesta transport seria la solució “al nyap ferroviari” existent

L'alcalde de Salou, Pere Granados, i del conseller de Territori, Damià Calvet, en roda de premsa. | ACN
per Redacció, 1 de novembre de 2018 a les 09:22 |
El Govern vol convocar abans de final d’any una cimera amb els ajuntaments de Salou i Cambrils, el Ministeri de Foment, Adif, FGC i la Generalitat per abordar la integració de la línia del ferrocarril que creua els nuclis urbans d’ambdós municipis i la implantació d’un servei de tren tramvia.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assenyalar aquest dimecres que l’objectiu de la trobada serà “portar a una sola taula” el full de ruta sobre el planejament i els calendaris de les actuacions.  L’alcalde de Salou, Pere Granados, va insistir que un tren tramvia seria la solució “al nyap ferroviari” existent. De fet, els alcaldes fa temps que exigeixen el desmantellament de la via actual un cop entri en servei el corredor mediterrani perquè fa de barrera i “trinxa” les ciutats.


El conseller Calvet va explicar que mentre no es concreten aquests projectes de futur, el transport públic a la zona estarà garantit amb les estacions del corredor. Pel que fa a l’estació de Salou-PortAventura, que es quedarà com a final de línia quan els trens deixin de passar per la costa, el conseller va garantir que “no deixarà mai de prestar servei”. 

Tant el conseller com l’alcalde de Salou van coincidir a destacar que amb el canvi de govern espanyol hi ha més sintonia a l’hora d’abordar les necessitats pendents. “Amb els anteriors responsables era molt difícil, fins i tot asseure’s a parlar, però els actuals reconeixen les problemàtiques que ens afecten com a societat i mostren voluntat de parlar-ne. La música sona bé, però cal posar-hi lletra”, va expressar Calvet. 


 

Participació