societat

L'Ajuntament es desvincula de la Llar Natalis dient que no té cap conveni

La consellera Ana Santos afirma que "no ha estat derivada des de Serveis Socials cap usuària a aquesta entitat"

per Redacció, Tarragona | 26 d'octubre de 2018 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona surt al pas de les paraules de les CUP sobre la Llar Natalis i com el consistori hauria derivat dones embarassades i en risc d'exclusió social cap a aquest projecte vinculat a l'Arquebisbat. 

A través d'un comunicat, la consellera i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), Ana Santos, assegura que no existeix "cap conveni de col·laboració amb Llar Natalis, ni està previst fer-ne". A més, afirma que "no ha estat derivada des de Serveis Socials cap usuària a aquesta entitat". 


En el mateix text també es destaca que l'any 2017 la Fundació Obra Pia Montserrat va sol·licitar una subvenció a l'Ajuntament per a “un taller de cuina i cursos d’informàtica” en la convocatòria adreçada a entitats que realitza anualment la Conselleria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament.

Segons la consellera, la petició de la Fundació Obra Pía Montserrat complia els requisits establerts en les bases i l’import de la subvenció va ser de 361 euros. La proposta de concessió de la subvenció, juntament amb les d’altres entitats, es va aprovar a la Comissió de Valoració de subvencions efectuada el dia 6 de juliol de 2017, "on hi ha representats de l’equip de govern i dels grups municipals de Cs, ERC, PDECat, ICV i la CUP", etziba. 


 Santos també apunta que en l’acta de la Comissió de Valoració consta que hi va ser present l’aleshores conseller del grup municipal de la CUP, Jordi Martí, el qual es va abstenir en la votació de la concessió de subvencions a les entitats perquè, tal com recull l’acta, “no podem aprovar uns ajuts tan mínims”, però en cap moment va fer referència ni va manifestar la seva oposició a la subvenció a la Fundació Obra Pia Montserrat. "En la mencionada Comissió els assistents tenien a la seva disposició totes les sol·licituds de subvenció amb els projectes presentats per a la seva consulta", conclou. 

 

Participació