societat

El personal auxiliar dels teatres de Tarragona, de quedar-se sense feina a cobrir actes en poques hores de diferència

L'empresa Barna Porters ha deixat d'oferir el servei a l'Ajuntament i els ha fet fora sense avisar segons els treballadors

per Jonathan Oca, Tarragona , 25 d'octubre de 2018 a les 20:26 |
El teatre Metropol de Tarragona | Jonathan Oca
L'empresa encarregada dels serveis auxiliars a diferents equipaments culturals de Tarragona ha deixat d'oferir el seu servei i els treballadors s'han vist al carrer, "d'un dia per l'altre", com han explicat a NacióTarragona. Consideren que ha estat tot per problemes econòmics entre ajuntament i Barna Porters.

Aquesta empresa va guanyar un concurs per encarregar-se d'oferir aquests serveis auxiliars però el contracte ja havia vençut i ambdues parts van acordar una pròrroga, que segons el consistori ja ha acabat i per tant, han deixat d'oferir els seus serveis. Alguns treballadors afirmen que això que diu el consistori no és del tot cert, ja que apunten que l'empresa ha cobert més del que es va acordar, pagant de la seva butxaca serveis que ja estaven fora del que es va acordar fins que ha dit prou.


Treballadors i extreballadors asseguren que el que ha fet esclatar tot això és que el consistori deu diners a l'empresa per tots els serveis i que aquesta s'ha plantat, deixant-los a l'estacada a ells. Segons els afectats, hi havia molts desajustaments i malentesos de cara a la feina i com a exemple han explicat que per Santa Tecla havien d'encarregar-se d'actes als recintes tancats, com teatres, i a l'exterior, com el tradicional Cafè, copa i puro. Ara bé, a última hora els van comunicar que no n'havien de cobrir cap perquè no hi havia pressupost, ni a dins ni a fora, però després van recular i els van dir que només els que fossin als teatres.

Aquest empresa també s'encarrega dels serveis auxiliars al dipòsit de vehicles, on el contracte acabaria cap al desembre, i també al Palau de Congressos, que sembla que caduca a principis del mes de novembre, segons els treballadors. 

Apunten que l'empresa podria no presentar-se al concurs fins que no se'ls aboni el que els deu el consistori tarragoní. Aquest mitjà ha intentat posar-se en contacte amb Barna Porters per conèixer la seva versió sense èxit.

Els treballadors estaven convençuts que de cara a principis d'any una nova empresa, o aquesta mateixa, s'encarregaria d'oferir aquests serveis però aquesta decisió els ha deixat sense feina abans d'hora i sense cap avís previ.

 

Interior del Teatre de Tarragona Foto: Tarragona Cultura


L'Ajuntament surt al pas de les informacions

Fonts del departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, ha explicat a NacióTarragona que l'empresa Barna Porters ha finalitzat el contracte que tenia subscrit amb el consistori i les també les seves possibles pròrrogues. Destaquen que, pel que fa als saldos pendents, s'estan tramitant totes les factures presentades amb la periodicitat habitual.

A més, també han afirmat que la nova contractació ja està en tràmits i que està previst que surti a concurs d'ací a poc temps.

L'Ajuntament ha confirmat que els teatres no quedaran sense personal de servei, perquè els serveis tècnics de Cultura ja tenen els pressupostos d'unes noves propostes, que serviran per cobrir el període de temps fins que no s'adjudiqui el nou contracte plurianual i per tot el que queda de l'any 2018.

Des de Cultura també destaquen que procuraran que es mantingui el personal contractat per l'anterior empresa adjudicatària però recorden que no existeix l'obligació de subrogació de personal.

El cap de setmana està cobert

Alguns dels treballadors han explicat a aquesta redacció que una altra empresa s'encarregarà de les tasques fins que entri una empresa que a priori havia d'haver començat ahir i que de moment tenen feina per cobrir els actes d'aquest cap de setmana. Lamenten que se'ls faci anar com titelles i que no sàpiguen si tenen feina o no, ja que fa unes hores estaven al carrer, després que cobrien dos actes i finalment els del cap de setmana. Tot plegat els sembla un circ.

 

Participació