Protecció Civil desactiva l'alerta del Plaseqcat al Rourell

L’Agència Catalana de l'Aigua confirma que no hi ha afectació al medi per la fuita de querosè

per Tarragona Diari , 26 de març de 2013 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge dels treballs duts a terme sobre el terreny. Foto: TarragonaDiari.cat

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) un cop l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que no hi ha hagut afectació a la llera del riu Francolí ni al subsòl a causa de la fuita de querosè al municipi del Rourell (Alt Camp).
 
Els tècnics de l’ACA han confirmat aquest matí que no hi ha hagut contaminació al riu ni al subsòl, després de realitzar les rases per fer les valoracions tècniques corresponents. A més, per reforçar l’informe, l’ACA està ampliant les analítiques del sòl.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha avisat preventivament els municipis més propers al riu Francolí aigües avall de la zona afectada perquè supervisin si els seus aqüífers han patit alguna afectació.
 
La canonada de l’empresa Compañía Logística de Hidrocarburos, S.A (CLH), que passa a 30 m del riu, ja ha estat reparada i es preveu que en unes hores torni a estar operativa.

 

Participació