conflicte laboral

Decepció dels extreballadors del MHT amb l'Ajuntament, no hi ha entesa

Ivana Martínez defensa que un informe del secretari del consistori diu que el cessament dels funcionaris interins és legal

per Jonathan Oca , Tarragona , 24 d'octubre de 2018 a les 20:36 |
El Circ romà, vist des del punt més alt del Petrori | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reunió ha tingut el resultat que esperaven els treballadors acomiadats del Museu d'Història de Tarragona. La trobada amb la consellera de Recursos Humans, Ivana Martínez, ha sigut "nefasta", segons el portaveu dels exempleats, César Pociña, qui ha afegit que "el consistori defensa la legalitat del que va fer i no ha aportat cap contraproposta".

Davant d'aquest escenari, els extreballadors no pensen fer cap pas enrere i presentaran un recurs aquesta setmana perquè l'Ajuntament "reflexioni" abans de fer el pas definitiu, que serà portar el cas a la justícia.


En declaracions a NacióTarragona, Ivana Martínez ha expressat que segons un informe del secretari de l'Ajuntament de Tarragona, el cessament dels treballadors és legal. Amb aquesta premissa, la consellera ha traslladat als extreballadors que utilitzin totes les vies que considerin necessàries si creuen que tenen raó, ja que la readmissió no és una possibilitat a hores d'ara perquè el cessament és correcte.

La consellera ha avançat que de cara al 2019, a partir de gener, s'obriran 23 places de subalterns que seran ocupades per personal que hi hagi a la borsa, ara bé, això no vol dir que es contractin aquests treballadors que han acomiadat.


Els treballadors se senten decebuts per no haver arribat a cap acord però valoren la voluntat de diàleg de la consellera. Així i tot, han assegurat que arribaran fins al final.

Aquest matí, els 25 funcionaris acomiadats han assistit al plenari que s'ha celebrat a l'ajuntament, on s'ha aprovat una moció per millorar les condicions dels treballadors del MHT.

 

Participació