conflicte laboral

Els treballadors acomiadats del MHT es reuniran aquesta tarda amb l'Ajuntament

Reclamen que se'ls readmeti immediatament i haurà de ser Ivana Martínez qui aporti una solució

per Jonathan Oca, Tarragona , 24 d'octubre de 2018 a les 11:28 |
Els treballadors acomiadats del MHT han anat al ple amb cartells reivindicatius | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els 25 funcionaris interins acomiadats, després que el passat 30 de setembre se'ls acabés el contracte que els vinculava amb el Museu d'Història de Tarragona, han assistit al ple d'aquest dimecres per exigir que se'ls torni a readmetre, ja que consideren que els va fer fora de forma "il·legal".

En la mateixa sessió plenària s'ha aprovat per 14 vots a favor i 12 abstencions (PSC-PP) una moció que fa referència a millorar les condicions dels treballadors del MHT. Sobre això, César Pociña, portaveu dels acomiadats, ha destacat que estan satisfets però ha matisat que "ens agradaria que s'hagués posat de manifest que el que volem és la readmissió de tots els funcionaris interins il·legalment acomiadats". En aquest sentit, ha manifestat que aquesta tarda es reuniran amb la consellera de Recursos Humans, Ivana Martínez, per trobar una solució. El mateix portaveu ha assegurat que "si la solució és que tornem a la feina que teníem els 25, la donarem per bona, qualsevol altra proposta no".


Pociña ha recordat que aquesta experiència ha servit al consistori per "aprendre alguna cosa", ja que els sis contractes que han fet recentment, són diferents dels que feien fins ara. Sobre això, ha explicat que se'ls va contractar, als acomiadats, amb un contracte indefinit com a funcionar interí però amb data de caducitat, és a dir, per un període de sis mesos. Pociña afirma que això és il·legal perquè "o és indefinit o és temporal, no pot ser les dues coses a la vegada, no té cap mena de discussió".

Els treballadors acomiadats han assegurat que, depenent de la reunió amb la consellera d'aquesta tarda, seguiran el procés fins al final, com va explicar NacióTarragona. Per una banda, presentaran el recurs de reposició davant del consistori "per admetre la seva errada" i tornar a readmetre'ls a la feina. Si aquesta via no funciona, el cas acabarà als jutjats.

 

Participació