seguretat

La Guàrdia Urbana desplega dues oficines mòbils per cobrir tots els barris

El conseller de Seguretat Ciutadana apunta que és una acció per reforçar la proximitat amb la ciutadania i que serveix com a mesura dissuasiva per als infractors

per Jonathan Oca, Tarragona , 23 d'octubre de 2018 a les 14:33 |
Una de les oficines mòbils de la Guàrdia Urbana que recorreran els barris de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Guàrdia Urbana de Tarragona vol ser una policia propera a la ciutadania i per aconseguir-ho, a partir d'aquest dimecres posarà en marxa dues oficines mòbils que es desplegaran per tots els barris de la ciutat. Cada unitat estarà formada per dos agents que realitzaran patrullatges a peu i faran funcions de prevenció. Els agents podran rebre i omplir denúncies de la ciutadania i oferiran assessorament a l'hora de realitzar tràmits amb el cos policial i amb el consistori.

Aquesta mesura és el que es podria anomenar com la continuació de l'experiència viscuda a la Part Alta, on s'ha implementat amb èxit durant aquest estiu i fins a la finalització de les festes de Santa Tecla.

 "No es treuen efectius policials d'un lloc per destinar-los a un altre"El conseller de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, apunta que és una acció per reforçar la proximitat amb la ciutadania i que serveix com a mesura dissuasiva per als infractors. El mateix regidor ha destacat que per portar a terme aquest desplegament no cal contractar cap més agent i que es desenvoluparà amb els recursos humans i materials que disposa el cos. En aquest sentit, ha assegurat que no es treuen efectius policials d'un lloc per destinar-los a un altre, sinó que "es treballarà d'una manera diferent".

Villamayor ha destacat que aquest desplegament és una resposta "a una demanda de la ciutadania" i amb la qual s'aconseguirà transmetre que la policia local és de proximitat i del ciutadà. Sobre això ha manifestat que "no es tracta d'un gest puntual, sinó que serà regular, perquè la regularitat el farà efectiu".

El conseller ha explicat que s'establirà un calendari d'actuacions, que marcarà els dies i els barris que cada oficina mòbil haurà de recórrer.

Per la seva banda, l'alcalde ha manifestat que aquesta mesura arriba quan la demanda de seguretat s'està incrementant a tot Catalunya a causa de l'augment dels fets delictius. A la ciutat, concretament, hi ha hagut un repunt de robatoris a l'interior de vehicles.


La presentació dels dispositius ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a Torreforta, davant del Centre Cívic, lloc on s'ubicarà una d'aquestes unitats quan es desplaci al barri.

 

Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona a l'interior d'una oficina mòbil Foto: Jonathan Oca

On es poden trobar les oficines mòbils?

Als sectors nord i als barris de Llevant estarà a la Vall de l'Arrabassada (Salvador Espriu – Parc), a les urbanitzacions de Llevant, a Sant Pere i Sant Pau (Camí Pont del Diable) i a Sant Salvador (Avinguda Sant Salvador, davant de l'Església).

Al sector de Ponent s'ubicarà a Torreforta (Centre Cívic), Bonavista (pl. Constitució), Campclar (Accés Anella Mediterrània), La Foresta (Rotonda interior) i l'Albada (Rambla).

 

Participació