meteorologia

Tanquen l'accés a sis parcs i jardins de Tarragona pel temporal

L’Ajuntament ha activat el pla d’emergència municipal per pluges i vent

per Redacció , 18 d'octubre de 2018 a les 15:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat que, en base a les previsions meteorològiques,  ha activat el Pla Especial d’Emergències per risc de pluja i vent a Catalunya INUNCAT i VENTCAT en fase d’alerta, per aquesta raó, l’Ajuntament de Tarragona ha activat el pla d’emergència municipal per pluges i vent. Com a mesura de prevenció pel fort vent, l’Ajuntament  tancarà aquesta tarda els accessos als següents parcs i jardins: Parc de la Ciutat, Parc de les Granotes, Parc Saavedra, Parc de la Coma, Parc del carrer 22 i Jardins del  Banc d'Espanya. 

El Servei meteorològic de Catalunya preveu que des de la tarda d’avui fins el vespre de demà es podran acumular més de 100mm en 24 hores al terç sud de Catalunya, especialment a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. D’altra banda, les pluges podran ser intenses i superar els 20mm en 30 minuts des d’aquest vespre fins la tarda de dissabte a les comarques de les Terres de L’Ebre, sobretot al Baix  Ebre i Montsià, i les del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona. No es descarten inundacions a la costa a causa de l’estat de la mar.


 Des del consistori apunte que cal evitar desplaçaments innecessaris i no apropar-se a rieres, ponts, zones inundables, esculleres. Recomanen circular preferentment per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat i prestar atenció a les prediccions meteorològiques i a l'estat de les carreteres.


L'Ajuntament de Tarragona ha activat en fase d'alerta el pla d'emergència municipal per pluges i vent;  la Guàrdia Urbana i els Voluntaris de Protecció Civil es troben activats i duent a terme mesures preventives per minimitzar les possibles afectacions.

 

 

Participació