1 de 10
abocadors il·legals

Els veïns de Ponent donen una treva a l'Ajuntament de Tarragona i no tallaran la T-11

El consistori ha tancat els carrers del polígon del PP9 i està netejant la zona que s'havia convertit en un enorme abocador il·legal

L'Ajuntament tanca els accessos als carrers del PP9 per evitar més abocadors il·legals | Jonathan Oca
per Jonathan Oca, Tarragona | 18 d'octubre de 2018 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les associacions de veïns dels barris de Ponent Parc Riu Clar, l'Albada i la Floresta donen una treva a l'Ajuntament de Tarragona i no tallaran la T-11. Aquest dissabte, a les 18 h, hi havia convocada una concentració en aquesta via, concretament des de la rotonda de la Floresta fins a la rotonda de Parc Riu Clar, per protestar per l'existència dels abocadors il·legals a tocar dels habitatges.

Després de reunir-se amb el consistori, han decidit aixecar la protesta però han assegurat que estaran pendents de cada moviment. La consellera de neteja, Ivana Martínez, va prometre als veïns que tallarien els accessos als carrers del PP9 i que es començaria a netejar la zona. Un cop iniciades aquestes tasques, aquesta mateixa setmana, els ciutadans han decidit fer un pas al costat i esperar a veure com evoluciona aquesta acció. 

 

L'Ajuntament tanca els accessos als carrers del PP9 per evitar més abocadors il·legals Foto: Jonathan Oca


Els veïns, sota el lema "No ens mereixem viure així, sortim al carrer", volien denunciar que els carrers del polígon s'havien convertit en un abocador i que posaven en perill els barris, ja que qualsevol incendi podria afectar els habitatges. A més, la gran quantitat de brossa també genera l'aparició de rates.


Cal recordar que les associacions de la Floresta, l'Albada i Parc Riu Clar van denunciar al departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona la presència d'aquests abocadors il·legals i de la perillositat que això suposa. En aquest sentit, van denunciar també que se'ls havia promès que es netejaria la zona però que no s'havia actuat i que la quantitat de brossa augmentava cada dia per la manca de mesures per part del consistori.
 

Brossa acumulada en un dels carrers del PP9, a Tarragona Foto: Jonathan Oca

 

Participació