societat

Les associacions de veïns es reuniran amb la comunitat islàmica per parlar de la mesquita de Sant Pere i Sant Pau

Els dos presidents veïnals afirmen que no volen posicionar-se per manca d'informació però entenen que hi hagi dubtes per part dels ciutadans

per Jonathan Oca, 17 d'octubre de 2018 a les 10:51 |
Un pancarta que rebutja la instal·lació d'una mesquita a Sant Pere i Sant Pau | Javi García
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La intenció d'obrir una mesquita al barri de Sant Pere i Sant Pau està generant força debat en el barri cooperativista. NacióTarragona pot avançar que les dues associacions de veïns, la de Sant Pere i Sant Pau i la Unió, es reuniran amb membres la Comunitat Islàmica Assalam de Tarragona perquè els expliquin el projecte del centre de culte. Després d'un primer contacte, està previst que la trobada tingui lloc ben aviat però encara no s'ha fixat una data.

Els dos presidents de les entitats veïnals, Lluís Trinidad i José Cosano, afirmen que no es poden posicionar, ja que no disposen de la informació necessària sobre el tema però entenen que hi hagi dubtes per part dels veïns. Després de parlar amb la comunitat Assalam, ambdós podran valorar la situació i explicar-ho als ciutadans.


Per altra banda, segons ha pogut saber aquest mitjà, alguns veïns estan valorant la possibilitat de recollir signatures per evitar que el centre de culte es pugui instal·lar al barri. El mitjà per fer-ho serà la pàgina Change.org.

La mesquita, aturada

El projecte actualment es troba en stand by. La Junta de Govern Local va acordar el passat 6 de setembre suspendre l'aprovació inicial del "Pla Especial per a la implantació d'un nou centre de culte religiós al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona" presentat per la Comunitat Islàmica Assalam de Tarragona. Segons fonts municipals, la suspensió es va fer "per defectes esmenables", per tant, els mateixos interessats poden tornar a presentar la documentació amb les esmenes corresponents. El termini per a presentar-ho és de tres mesos. Les mateixes fonts han destacat que no es té constància que s'hagi tornat a presentar.

Cal recordar però, que per a la implantació de nous usos religiosos és necessari tramitar i aprovar prèviament un Pla Especial, que ha de complir amb el que determinen les Normes urbanístiques del POUM i la legislació sectorial en matèria de centres de culte.


La polèmica s'ha avivat

Aquest dimarts, uns veïns van penjar una pancarta de rebuig a la mesquita en la parcel·la ubicada al carrer Miquel Servet al número 16, on hauria d'instal·lar-se. Aquesta imatge es va difondre a través de les xarxes socials i ha generat un intens debat entre defensors i detractors d'aquesta iniciativa.
 

 

Participació