desviament N-340

La Cambra de Tarragona avala les marxes lentes dels transportistes pels desviaments obligatoris a l'autopista

Els camions recorreran l'A-7, l'N-340 i l'AP-7 aquesta tarda

per Redacció , 11 d'octubre de 2018 a les 09:23 |
Cues de camions a l'N-340, en una imatge d'arxiu | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Cambra de Comerç de Tarragona ha manifestat que fa costat als transportistes en la seva reclamació per als desviaments obligatoris cap a les autopistes, AP-7 i AP-2 i avala les marxes lentes que tindran lloc aquesta tarda.

La corporació tarragonina s'afegeix d'aquesta manera a les reivindicacions de la Federació Empresarial d'Auto-Transports de Tarragona (FEAT), per tal que el govern espanyol aprovi una consignació pressupostària que complementi les bonificacions que percep el col·lectiu, del 50 per cent en els desplaçaments interns i del 42 per cent en la resta de trajectes.


"El transport té un pes massa important dins l'economia de les comarques de Tarragona per a augmentar-li de cop i volta uns costos unitaris d'explotació que li restaran competitivitat i poden comprometre, fins i tot, el futur de molts autònoms" afirma Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona. En aquest sentit, afegeix que aquesta mesura "no ha estat ben aplicada" perquè a banda de tenir un impacte econòmic considerable que han de suportar les empreses, "també s'ha vist afectada la seguretat viària de l'autopista, a causa d'uns accessos i enllaços que no estan preparats per absorbir l'elevat tràfic de vehicles pesats. Manquen també àrees de descans i aparcaments adients". Roigé també recorda l'autopista AP-7, en el tram sud, només té dos carrils.

Està previst que la marxa lenta recorri l'A-7 i l'N-340 fins a l'accés de l'autopista a Altafulla. Allà, els transportistes s'incorporaran a la via ràpida fins a la sortida de Tarragona i, des d'aquest punt, repetiran el recorregut una segona vegada.

En un comunicat, la FEAT va recordar que el sector no accepta "la criminalització de la qual està sent objecte" i va exigir una "negociació real" amb les administracions.


Els transportistes de les comarques de Tarragona portaran a terme una acció reivindicativa per protestar pels desviaments obligatoris cap a l'autopista. Cap a les 17 h, una marxa lenta de camions recorrerà l'A-7 i l'N-340 fins a l'accés de l'autopista a Altafulla, un cop a Allà, els transportistes s'incorporaran a la via ràpida fins a la sortida de Tarragona i, des d'aquest punt, repetiran el recorregut una segona vegada.

 

Participació